Eten met megafoon en verrekijker
Elk jaar in april wordt mijn moeder weer een jaartje ouder. Dit heugelijke feit moet natuurlijk gevierd worden. Daarom reserveerden wij bij een restaurant waar je op maandagavond een driegangenmenu voor het luttele bedrag van € 14.50 kunt nuttigen. Dat ook het plaatselijke bejaardentehuis hiervan op de hoogte was, werd duidelijk toen M bij binnenkomst nog net niet over een paar her en der opgestelde rollators struikelde.
Eenmaal aan de grote ronde tafel nipten wij aan onze bestelde drankjes en keken tevree om ons heen. Converseren bleek namelijk nogal een opgave. Ze hadden ons tegelijkertijd met de menukaart ook wel een megafoon en een verrekijker mogen geven. Mijn vader, die tegenover mij zat, was een wazige schim in de verte. Dan het stemvolume maar een decibelletje hoger. Met schorre keel schrijf ik dan ook deze blog. Echter, het eten was erg lekker met ruime porties. Dat moet gezegd worden. Niemand hoeft bij die toko hongerig naar huis.
Vandaag dus maar even iets lichts en luchtigs. Ik maakte ‘steaks’ van bloemkool. Helemaal ok als vervanger van vlees. Uiteraard kun je dit gerecht ook als bijgerecht serveren bij kip of toch een sappige biefstuk. Maar met een gebakken aardappeltje en groene salade heb je een heerlijk vegalicious diner.
- 1 grote bloemkool
- 12 el geraspte oude kaas
- 4 lente-uitjes, in ringen gesneden
- Zout
- Peper
- Verwarm de oven op 190 graden
- Snijd de krop bloemkool in 4 dikke plakken van 1.5 cm dik
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Rooster de plakken bloemkool 15 minuten per kant gaar en goudbruin
- Bedek elke plak met kaas en lente-ui en maal er peper en zout naar smaak over heen
- Zet nog circa 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is
- Lekker met een frisse salade en gebakken aardappels en bbq saus
Geef een reactie