Aziatische tapa
Op Netflix staat al een tijdje een leuke serie over twee harige motorrijders genaamd: The Hairy bikers. Twee woest uitziende, maar hele lieve Britse mannen gaan daarin op zoek naar het ultieme Aziatische gerecht. Daarvoor doorkruisen zij op hun stalen ros diverse landen zoals Zuid- Korea, Japan en Thailand.
Ik vind het zo verslavend leuk. Je ziet wat van het land waarin zij zich bevinden en je leert veel over de lokale eetgewoonten. Twee vliegen in een klap dus. Het water loopt je letterlijk in de mond als je die heerlijkheden voorbij ziet komen. Alles wordt ter plekke klaargemaakt en de meest uitheemse ingrediënten komen aan je voorbij.
Helemaal geïnspireerd wilde ik het liefst stante pede een ticket naar het oosten boeken. Helaas pindakaas zat dat er even niet in dus dan zelf de keuken maar in. Deze garnalen zijn lekker pittig en smaken overheerlijk als een soort van Aziatische tapa bij een koel glas bier.
- 200 gram garnalen
- 2 cm gember, geschild en fijngehakt
- 1 grote teen knoflook, fijngehakt
- 1 (of een halve voor wie van mild houdt) rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- Zonnebloemolie
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan
- Roerbak de gember, rode peper en knoflook 2 minuten al omscheppend in de pan
- Voeg dan de garnalen toe en schep nogmaals 2 tot 3 minuten om zodat alles goed gemengd is
- Je kunt de garnalen warm serveren als onderdeel van een tapasmaaltijd of koud als snack bij de borrel
Geef een reactie