Makkelijk comfort food
Ik ben laatst weer eens ouderwets wezen stappen. En dan bedoel ik niet even een paar drankjes doen in de kroeg. Nee, met een paar vriendinnen all the way de dansvloer op. Ik rolde pas om vijf uur ’s morgens mijn slaapzak in.
Zo eens in de zoveel tijd is er niets leuker dan een meidenavond in de stad. Heb je toch andere praatjes dan met onze wederhelften erbij. Ik weet zeker dat dit ook voor de mannelijke lezers onder ons geldt. Mijn liefde geniet net zo hard van een met bier doordrenkte mannelijke pokeravond als wij dames van een nachtje dansen en eventueel sjansen in de stad.
Helaas ben ik geen twintig meer en is de recovery tijd een stukje langer dan voorheen. De dag erna kijk ik met kleine slaapoogjes lodderig om mij heen en val ik om 21.30 netjes in mijn eigen bed in slaap.
Uiteraard niet voordat ik een stevige maaltijd genuttigd heb. Deze ovenschotel met worst, spruitjes en rode wijnsaus is dan zo lekker als je geen moeilijke toestanden wilt in de keuken. Comfort food is wat je wilt. Geen liflafjes die de maag niet vullen.
Geef er aardappelpuree bij en eventueel een frisse salade.
- 500 gram spruitjes
- 400 ml rode wijn
- 1 pot vleesfond (380 ml)
- 1 laurierblad
- 1 el olijfolie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 gram boter, in blokjes
- Maak de spruitjes schoon en leg ze in een ovenschaal
- Leg ook de worstjes tussen de spruitjes in de ovenschaal
- Giet de rode wijnsaus in de schaal
- Hussel alles goed door elkaar
- Zet 30 tot 35 minuten in de oven
- Hussel tussendoor nog een keer door elkaar
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan
- Fruit de sjalot en knoflook even aan
- Giet dan de wijn en het vleesfond erbij en voeg het laurierblaadje toe
- Breng aan de kook en laat de saus tot de helft inkoken (20-25 minuten)
- Verwijder het laurierblad
- Pureer de saus met een staafmixer tot gladde saus
- Klop van het vuur af de blokjes boter door de saus (monteren)
Geef een reactie