Filmkraker
Mc Donalds, Mc Donalds, Kentucky Fried Chicken en de Pizzahut. Dit was wat jaren geleden een kraker onder carnavalminnend Nederland. Maar ook degene onder ons die niet vier dagen per jaar hossend door het leven gaan, konden dit vrolijke deuntje wel waarderen. Maar ja, wie kent deze snackkanonnen nu niet?
Watertandend verlang ik naar de dikke niet-door-het-rietje-te-zuigen milkshakes van de Mc Donalds. Denk je aan pizza’s met kaas, kaas en hey, nog meer kaas dan denk je aan de Pizzahut. Kentucky Fried Chicken, KFC voor intimi, staat toch het meest bekend om buckets. Grote kartonnen bakken vol met krokante kip.
Die buckets intrigeren mij. In films zie je altijd vrienden, al film kijkend, graaien in zo’n emmer vol kip. Ik wil dat ook een keer doen en nu ik eindelijk een bank heb (ander verhaal, komt nog wel) moest het er maar eens van komen. Om die stukken kip zonder vette vingers op te kunnen eten, want hey ‘nieuwe bank’, serveerde ik de kip in een wrap. Met wat sla, tomaat, komkommer en avocado wordt het zelfs nog een beetje gezond. Nu nog wat vrienden, een feel-good of horrorfilm en mijn avondje kan beginnen.
- 300 gram kipfilet
- 2 el kipkruiden
- 4 handjes cornflakes
- 1 ei
- 4 wraps
- 4 kleine rode uien, in ringen gesneden
- 2 tomaten, in stukjes gesneden
- ½ komkommer, in plakken gesneden
- 1 avocado, in plakken gesneden
- 4 el creme fraiche
- 50 gram geraspte oude kaas
- chilisaus
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snijd de kip in mooie stukken
- Doe daarna de cornflakes in een plastic zakje, knoop deze dicht en probeer de cornflakes een beetje te verkruimelen met je handen zodat de cornflakes iets kleiner worden
- leg de verkruimelde cornflakes op een bord
- Klop het ei los in een kom
- Breng de kip op smaak met wat kipkruiden en haal daarna de kipstukken door het ei en daarna door de cornflakes
- Ga zo door totdat je alle kip hebt gebruikt
- Leg alle kipstukjes op een vel bakpapier en bak de kip ongeveer 15 minuten
- Bak de uien in wat olijfolie in een koekenpan glazig in 10 minuten
- Verwarm de wraps in de magnetron, koeken- of grillpan volgens de gebruiksaanwijzing
- Besmeer elke wrap met wat crème fraiche
- Beleg elke wrap met wat ijsbergsla, tomaten, uien, komkommer, oude kaas en avocado en een kwart van de krokante kip
- Rol op en serveer met chilisaus
Geef een reactie