Mannenweekend
Net zoals vrouwen af en toe behoefte hebben aan quality time met de dames onder elkaar, zo hebben mannen soms the need voor een weekend vol testosteron. No women allowed zeg maar. M had laatst weer zo’n hengstenbal en uit de voorbereidingen blijkt wel dat mannen toch echt van Mars komen en vrouwen van Venus. Waar wij minstens een maand voorbereiding voor nodig hebben, doen mannen alles in twee dagen. De een het bier en de ander het vlees voor op de bbq. Klaar. Ik vroeg nog in al mijn naïviteit: “Maar wie zorgt dan voor de salades?”
Net zoals de wederhelften staat groenvoer tijdens het mannenweekend op de zwarte lijst. Wat schetste echter mijn verbazing. Na twee avonden vlees, bier en saus, kreeg ik van meneer een app met daarin de vraag: “Kunnen we vanavond aan de groenten alsjeblieft?” Dat ik dit nog mag meemaken. Maar zulk initiatief moet je nooit ontmoedigen, dus maakte ik deze salade met gerookte forel. Nu de rest van de mannen nog. Of zouden ze stiekem ook achter een portie vitamientjes zitten…
- 200 gram gerookte forel
- 20 cherrytomaten
- ½ komkommer
- ½ rode appel
- 200 ml yoghurt
- 2 tl mierikswortelrasp (potje)
- 200 gram spinazie
- ½ citroen
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verdeel de spinazie over twee borden
- Snij de tomaatjes doormidden
- Halveer de komkommer en schraap de zaadlijsten eruit
- Snij de appel in mooie gelijke repen
- Verdeel de tomaatjes en komkommer over de spinazie
- Snij de forel in stukken en leg op de salade
- Sprenkel daar wat olijfolie over en zout en peper naar smaak
- Meng de yoghurt met de mierikswortel en sap van citroen en roer goed door
- Sprenkel over de salade
- Lekker met knapperig brood met gezouten boter
Peter
Wonder boven wonder… Er was toch salade op de 2e dag aanwezig…; heb zelfs een maïskolf van de bbq gehad!
Gelukkig hebben we wel ongeveer 10 kg aan vlees verwerkt om dit te compenseren. 🙂
Quasi
Wat moet ik met de appel doen?
Yvette Jaarsma
Ik zie het! Dank je voor je reactie!!!! Schillen en in parten snijden. Ik pas het aan! Eet ze! Groet!