Rode neus
Vrienden die op wintersport gaan verklaar ik altijd voor gek. Ik haat sneeuw en kou. Mij zul je niet in moonboots door de sneeuw zien baggeren of met rode neus van de kou de apres ski bar in rollen. Nee, geef mij maar een ticket to the tropics. Zon, zee en zand vind ik een goede combinatie. Dan zit ik fijn in bikini met een cocktail in een strandbar terwijl de zon als een vurige bol in de zee zakt. Maar helaas moet ik toch vaker genoegen nemen met onze eigen Noordzeekust dan met een of ander bounty eiland. Maar in onze strandtentjes hebben ze tenminste wel oer-Hollandse sliptongetjes met boter en citroen. Kan ook best in de winter. Rode neus halen aan het strand.
- 2 sliptongen
- Klont boter
- Bloem
- ½ citroen in plakjes
- ½ citroen voor kneepje sap in de botersaus
- Peper
- Zout
- Peterselie fijngesneden
- Verhit een klont boter in een koekenpan
- Haal de sliptongen door de bloem en klop de overtallige bloem eraf
- Zet het vuur middenhoog en bak de sliptongen 2 minuten aan elke zijde
- Bestrooi met peper en zout
- Leg op een voorverwarmd bord
- Roer de aanbaksels los en voeg nog wat boter toe
- Strooi de peterselie in de pan en knijp er wat citroensap (van de andere helft van de citroen) boven uit
- Roer nog een keer door tot je een mooie botersaus hebt
- Schep die over de vis
- Geef de rest van de citroen erbij
frits de ferrante
In gegeven door een lichte vorm van afgunst over zoveel creativiteit, heb ik mij er toe moeten zetten om eindelijk mij over te geven aan de culinaire reis die voor mij op deze site in het verschiet lag. Ik ben nog aan het bij komen. waar haal je het vandaan? Ik word weer eens geconfronteerd met mijn eigen gebreken om toch eindelijk eens keer dat boek te schrijven en/of te illustreren. Martin Luther King verwoordde het als volgt “ I have a dream…….“. Hij had het over verbinden. Blank en zwart. Koken , samen delen door samen te eten en/of recepten verbindt ook…….Al is hier niet een groot politiek ideaal mee gemoeid ,wie het kleine niet eert…. Bedankt voor al je heerlijke recepten, de etentjes bij elkaar, maar vooral voor je vriendschap. Een tip kan er ook een categorie gemaakt worden voor vis-,vegetarische- en vleesgerechten?Ik ga voor de rode linzensoep , garnalenkroketjes en de zalmbonbons……….