Oude klassieker
Het komt gelukkig niet vaak voor, maar ik had totaal geen inspiratie voor het avondmaal. Ik pakte mijn kookboeken erbij en las een aantal culinaire tijdschriften, maar er kwam niks naar boven borrelen. Dan maar de markt op in de hoop dat ik daar mijn eureka moment zou krijgen. Nope. Ik drentelde van kraam naar kraam, maar niks, nada, noppes. Dus dan maar een oude klassieker in een nieuw jasje. Biefstuk op brood met asperges en Hollandaisesaus. Buik in ieder geval weer gevuld.
- Twee biefstukken
- 100 gram aspergetips
- 200 gram sla
- 2 eierdooiers
- 1 el water
- ½ el azijn
- 75 gram boter
- 2 broodjes naar keuze
- Peper
- Zout
- Kook de asperges gaar
- Gril de biefstukken in twee/drie minuten rosé
- Houd warm in aluminiumfolie
- Smelt de boter in een kommetje in de magnetron
- Klop de eierdooiers met een garde los met de azijn en water
- Voeg nu heel langzaam de gesmolten boter toe
- Blijf goed kloppen tot egale emulsie
- Zet dan 20 seconden in de magnetron
- Klop daarna goed door
- Zet 10 seconden in de magnetron
- Klop wederom goed door
- Zet 5 seconden in de magnetron
- Klop nog een keer goed door
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Snijd de biefstuk in dunne plakken
- Beleg het broodje met asperges, sla, gesneden biefstuk en de saus
Geef een reactie