Aanval van heimwee
Vind jij het ook zo moeilijk om te kiezen welke wereldkeuken favoriet is als je iets lekkers wilt maken? Ik kan soms op maandag aan niets anders meer denken dan aan Indiase curry’s, om vervolgens op dinsdag een ticket naar Rome te willen boeken voor een authentieke Italiaanse maaltijd. Maar eigenlijk is dat ook het leuke van koken. Alles uitproberen en de diverse smaken van al die verschillende keukens testen. Niets is saaier dan elke dag aardappels, groenten en vlees, toch! Deze Thaise curry heb ik bedacht tijdens een aanval van heimwee naar die heerlijke aromatische curry’s die ik in Thailand at. Ja, vandaag is deze keuken by far mijn favoriet! Maar morgen heb ik zin in Mexicaans of toch Hollands of eehhh….
- 400 gram stevige witvis
- 1 kilo mosselen (schoongemaakt en afgespoeld)
- 400 ml kokosmelk
- Koriander
- 3 stengels gesneden bosui
- 5 rode pepers van zaadjes ontdaan
- 200 gram peultjes
- 5 cm gember geschild
- 3 teentjes knoflook gepeld
- 3 kleine witte uien gepeld
- 1 stengel citroengras
- 2 kaffir limoen blaadjes (toko) of anders rasp van 2 limoenen
- Klein bosje koriandersteeltjes
- 2 el rietsuiker
- 2 el vissaus
- ½ tl korianderzaad
- ½ tl komijn
- ¼ tl geelwortel (ketoembar)
- Snij de gember, rode peper, citroengras, ui, knoflook, koriandersteeltjes, kaffir limoenblaadjes in stukken en stop ze in de keukenmachine
- Voeg het korianderzaad, geelwortel en komijn toe
- Voeg 4 eetlepels water toe
- Mix het tot een mooie gladde pasta
- Voeg eventueel nog extra water toe mocht het niet plakkerig genoeg zijn
- Meng de kokosmelk met 400 ml water
- Verhit wat olie in een wok of diepe pan
- Voeg de currypasta toe en bak enkele minuten
- Voeg dan de kokosmelk en 2 el rietsuiker en 2 el vissaus toe
- Roer even door
- Voeg de peultjes toe en kook 2 minuten mee
- Voeg dan de vis en en mosselen toe en zet het deksel op de pan
- Laat 4 minuten garen tot de vis net gaar is en de mosselen openstaan
- Verdeel de curry over 4 kommen en strooi er wat gehakte koriander en gesneden bosui overheen
- Lekker met rijst
Geef een reactie