Kleffe burger
Burgers, ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Bij het woord burger dacht ik vroeger altijd aan een broodje gevuld met sla, tomaat en een hamburger. Zo’n kleffe burger at ik vaak met een vriendin na schooltijd in de stad bij de Mc Donalds. En daarbij deelden we dan zo’n foute milkshake. Zo dik dat je geheid met pijn in je kop naar huis ging van het zuigen aan het rietje. Uren konden we daar zitten, roddelend over onze schoolgenoten. Bij de Mac kom ik tegenwoordig niet meer en bij het woord burger denk ik nu verder dan bovenstaand beschreven broodje. De mogelijkheden zijn oneindig. Vegetarische burgers, visburgers en burgers van vlees, je kunt het zo gek niet bedenken of je kan er een burger van maken. Ik bedacht deze tonijnburger Japanese style. Met wakame, taugé en wasabiyoghurt. Niet moeilijk en ook nog eens gezond. Binnenkort toch maar weer eens naar de stad voor een dikke milkshake. Lekker helemaal voor mij alleen.
- 2 blikjes tonijn op water
- 2 eieren
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- 2 rode uien
- 2 el panko
- 1.5 el sesamolie
- 100 ml magere yoghurt
- 1 kleine el wasabipasta
- wakame
- 100 gram taugé
- Olie om pan in te vetten
- 2 broodjes naar keuze
- Flacon met spuitmondje
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng de uitgelekte tonijn met de eieren, knoflook, ui, panko en sesamolie tot een gladde massa
- Vorm daar vier burgers van
- Laat circa 30 minuten opstijven in de koekast
- Meng de yoghurt met de wasabipasta tot een egaal mengsel
- Giet het in een flacon met spuitmondje
- Verhit een beetje olie in een anti aanbakpan
- Bak de vier burgers voorzichtig aan beide zijden bruin
- Laat ze uitlekken op keukenpapier
- Doe ze vervolgens 10 minuten in de oven
- Blancheer de taugé in kokend water voor 1 minuut
- Giet de tauge af
- Snijdt de broodjes doormidden en rooster de broodjes even mee in de oven
- Leg op elke onderkant een tonijnburger
- Daarop de taugé en vervolgens weer een burger
- Finish met de wakame en de andere helft van het broodje
- Schrijf er met behulp van de spuitflacon een leuke tekst bij van het wasabi/yoghurtmengsel
Geef een reactie