Winterse dagen, of niet
Op druilerige winterse dagen heb ik zin om te bakken. Lekker knus de keuken in met een recept voor een heerlijke calorierijke romige homebaked taart. Zo eentje met drie lagen en dan flink wat slagroom en leuke versieringen van marsepein erop. Maar ja, het is april en het weer prima. Ik had wel net mijn haren gewassen, dus ook dan ga je niet manmoedig de fiets op richting supermarkt voor de benodigde ingrediënten. Niet dat ik überhaupt weet hoe je zo’n taart in elkaar draait, maar da’s van latere zorg. Tijd om te shoppen in eigen keuken. Ik vond nog een doosje bosbessen en een pak yoghurt. Een half uur later geurde het naar je raad het al: Bosbessen yoghurtcake. Voor nu een goed alternatief voor de zoete suikerbom. Voor zolang het duurt dan…
- 150 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 220 gr fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 140 gr Griekse yoghurt
- 1 el citroenschil, fijngeraspt
- 1 tl vanille extract
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr bosbessen
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Doe de boter, de suiker, de eieren, de yoghurt, een beetje vanille extract en de citroenrasp in een kom en mix dit tot een geheel
- Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit ook tot een geheel
- Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en roer voorzichtig de bosbessen er doorheen
- Bewaar wat bosbessen om de cake straks mee af te toppen
- Bak de cake in 60-70 minuten gaar in de oven
- Je kunt gemakkelijk controleren of je cake gaar is door er met een houten prikkertje in de prikken
- Wanneer deze ‘schoon’ eruit komt is je cake van binnen goed gaar
- Garneer eventueel met de overige bosbessen
Geef een reactie