Vitamientjes in the pocket
In de wintermaanden kunnen we allemaal wel wat extra vitamientjes gebruiken. Maar voor sommigen onder ons is twee ons groenten en twee stuks fruit per dag best een uitdaging. In plaats van met lange tanden een krop sla weg te werken kun je ook een gezond soepje maken. Deze groene doperwtensoep bevat ook courgette en ui. Alleen bij de gedachte aan deze soep voel je jezelf al gezond. Maar om niet weer gewoon een soepje op tafel te zetten, maakte ik een soort van cappuccino. Door het toevoegen van geraspte citroenschil in de dikke yoghurt krijg je een frisse smaak. Nog een beetje bieslook en geraspte kaas en klaar is je gerecht. Ik serveerde de soep lauwwarm, want koude soep is meer iets voor de zomer. En te hete soep resulteert in ‘gesmolten’ yoghurt. Mijn vitamientjes zijn in the pocket. Nu alleen nog die twee stuks fruit.
- 300 gram doperwten
- 2 courgettes, in stukken gehakt
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 pot gevogeltefond
- 500 ml water
- Peper
- Zout
- 8 el Griekse yoghurt
- 1 citroen
- Handvol geraspte belegen kaas
- 8 bieslooksprietjes
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Bak de stukken courgette, knoflook en ui al omscheppend 3 minuten
- Voeg de bouillon en gevogeltefond toe
- Voeg de bevroren erwten toe
- Kook 10 minuten op zacht vuur
- Pureer de soep met een staafmixer glad
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Laat de soep afkoelen tot lauwwarm
- Rasp de citroenschil
- Meng de yoghurt met de geraspte citroenschil
- Snijd de bieslook fijn
- Giet de soep in mooie glazen
- Schep er een grote eetlepel yoghurt op
- Verdeel de kaas en bieslook over de glazen op de yoghurt
Geef een reactie