In de ban van de bowl
Het lijkt wel alsof iedereen in de ban is van eten uit een bowl. Sushi in een bowl (rijst, gescheurde norivellen en stukken zalm of tonijn) of tortilla in een bowl (stukjes wrap met gehakt en groenten). Either way, het is helemaal hip om gewoon maar wat ingrediënten bij elkaar te gooien in een grote kom. Ik ben daar persoonlijk niet zo van. Noem het maar tuttig, maar ik eet liever van een mooi opgemaakt bord. Maar om toch aan de laatste foodtrend mee te kunnen doen, bedacht ik dat een mini-bowl ook best hip is. Een carpaccio inside out, om het zo maar te zeggen. Ik maakte een kommetje van parmezaanse kaas en legde daarin het vlees met wat sla en geroosterde walnoten. Het vergt effe wat oefening en geduld, maar dan heb je ook wat. En als ik het kan, dan kan jij het ook! Want geduld lieve mensen, tja, laten we zeggen, I am working on it!
- Een groot stuk Parmezaanse kaas
- Gesneden carpaccio
- Rucola
- Geroosterde walnoten of pijnboompitten
- Balsamico azijn
- Bakpapier
- Twee op elkaar aansluitende bakjes
- Magnetronbestendige schaal
- Leg een groot stuk bakpapier op de schaal
- Rasp de kaas fijn
- Leg de kaas op het bakpapier in een cirkel
- Zorg dat de cirkel anderhalve centimeter groter is dan de bovenkant van je bakje
- Zet de schaal met de kaas circa 1,5 minuut in de magnetron tot de kaas begint te bubbelen en bruin wordt
- Zet ondertussen een bord klaar met een van de bakjes omgekeerd erop
- Haal het bakpapier met kaas uit de magnetron en vouw het onmiddelijk over het bakje
- Duw met je vingers voorzichtig tegen de randen aan en plaats het tweede bakje over het met de bakpapier en kaas beklede bakje
- Druk de bakjes voorzichtig tegen elkaar aan
- Haal het tweede bakje er af als het kaasmengsel na circa 2 minuten is afgekoeld
- Haal dan voorzichtig het bakpapier van de kaas
- Verwijder dan wederom heel voorzichtig de kaasbowl van je bakje
- Je kunt ze bewaren in een plastic box tot wel vijf dagen
- Vul de bowls met carpaccio en de noten en sla
- Sprenkel er wat balsamico azijn over
Geef een reactie