AGV’tje*
Veel mensen lopen dikwijls met een grote boog langs de bak met spruitjes op de groentenafdeling. Herinneringen aan die zogenaamde jaren zeventig spruitjesgeur zit nog te vers in het geheugen om tot aankoop over te gaan. En they are right. Niets is onsmakelijker dan die tot snot gekookte weeïge grijs/groene balletjes met wat aardappels en vlees op je bord als avondmaal. Maar beste mensen, deze groenten zijn wel heuse vitaminenbommen! Superfood van eigen bodem. Gewoon het onderstaande recept volgen, dan kan er bijna niets mis gaan. Het is mijn hartige versie van het bekende Franse nagerecht genaamd Clafoutis. Mag je van mij best een AGV’tje* van maken.
*Aardappels-Groenten-Vlees
- 75 gram bloem
- 3 eieren
- 250 ml melk
- Zout
- Paprikapoeder
- 600 gram spruitjes
- 100 gram geraspte kaas (ik gebruik parmezaanse kaas)
- Verwarm de oven op 180 graden
- Kook de spruitjes in circa 10 minuten gaar
- Maak een beslag van de bloem, eieren, melk, snuf zout, snuf paprikapoeder
- Giet samen met de spruitjes in een ovenbestendige schaal (of taartvorm)
- Rasp de kaas erboven
- Zet 40/45 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is
Geef een reactie