Boule le chou blanc
Vandaag effe een tip om van de leftovers van de koolsalade een amuse te maken die in een handomdraai op tafel staat. Je koopt namelijk altijd weer teveel kool en dan is het toch zonde om weg te gooien. Ik vind zo’n hapje vooraf altijd erg leuk om te presenteren en het stilt alvast de trek moet je maar denken. Alhoewel je van dit hapje eerder honger krijgt, maar goed. Anyways, bij deze mijn recept voor een lekkere witte koolbal van walnoot en kool tartaar. Hmmm, klinkt niet heel aantrekkelijk. Weet je wat, ik gooi het effe in google translate. Boule le chou blanc. Ha, bekt toch beter, nietwaar!
- 4 el heel fijn gesneden witte kool
- 4 el zure room
- 1 el kerriepoeder
- ½ groene appel, fijngehakt
- Zout
- Peper
- Handje walnoten, fijngehakt
- Mix de kool met de zure room, appel, kerriepoeder
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Vorm met je handen van het mengsel vier balletjes
- Strooi de gehakte walnoten op een bord
- Rol de balletjes er voorzichtig doorheen totdat ze volledig bedekt zijn met walnootkruim
Geef een reactie