Kip, patat en appelmoes
In mijn kindertijd bezocht ik al regelmatig een leuk feestje waarbij je bijna altijd op een van de drie kinderfavorieten werd getrakteerd. Pizza, pannenkoeken of kip, patat en appelmoes. Voor de meesten onder ons was dit een plezier, dit gold echter niet voor mij. “Hoezo”, denk jij nu, “Was jij dan een adhd’er die nog een extra uurtje moest spelen voordat je aan tafel met de andere kinderen zat? Of nog erger, haalde jij je culinaire kleine neus op voor deze lekkere traktaties?” Nee, niets van dat alles, ik lustte het simpelweg gewoon niet. Voor mij geen kleffe pizza’s, melige pannenkoeken of bleke frites. Ik wilde vis met groenten en sla. Dat ik back in the days een echte trendsetter was, kijk, dat besefte ik toen nog niet. Ik was als kleine kleuter al helemaal voedselzandloper proof. Met de pannenkoeken en pizza is het in de loop der jaren helemaal goed gekomen, met de patatjes helaas niet. Maar omdat ik een lekkere lik appelmoes op zijn tijd wel kan waarderen, maakte ik deze appelcake met gemengde noten. Mag je wat mij betreft best een patatje bij eten… dieet proof of niet!
Geinspireerd op het recept voor appelmoescake Uit Pauline’s Keuken
M en ik konden er in elk geval moeilijk van afblijven. Editie twintig is al in de maak…
- Appelmoescake met gemengde noten
- 250 gram appelmoes (zelfgemaakt of lekker simpel uit een pot)
- 100 gram havermout
- 50 gram Boekweitmeel
- Handjevol rozijnen
- Handjevol amandelnoten, walnoten en hazelnoten (Wat je lekker vindt)
- 3 eieren
- 2 tl bakpoeder
- scheutje olijfolie
- zout
- kaneel
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Kluts de eieren in een kom door elkaar en voeg daar de havermout en boekweitmeel aan toe.
- Vervolgens voeg je daar de appelmoes, kaneel, zout en bakpoeder aan toe en roer door elkaar tot er een egale massa ontstaat.
- Hak de amandelen grof en voeg ze samen met de rozijnen aan het mengsel toe.
- Nu nog een scheutje olijfolie en het beslag kan het ingevette bakblik in.
- Na 45 minuten in het midden van de oven heb je en een heerlijke appel/kaneelgeur in je huis en een lekkere gezonde cake.
Josée
Jammie! Ik hou me alvast aanbevolen voor editie 21 😉
Yvette Jaarsma
Haha, dat gaat helemaal goedkomen! Ik neem snel een stuk voor je mee. XXX