Goede cake bakken
Weet je dat een goede cake bakken helemaal nog niet zo simpel is? Het lijkt zo makkelijk. Boter, eieren, bakmeel en suiker. That’s it peeps. Dus toen een vriendin mij appte dat ze iets vertraagd was bedacht ik me dat ik er wel even een cake uit kon poepen voordat ze op de stoep stond. Kijk, en daar gaat het al mis. De boter was niet op kamertemperatuur evenals de eieren. Keihard in de schift dus. Tja, what to do? Verwarmen is dan je vriend. Hup, pan met water op het vuur en de kom met het cakemengsel au bain marie verwarmen. Goed kloppen tot je weer een glad mengsel krijgt. Daarna kun je het bakmeel zonder problemen toevoegen. Paar bramen voor de leuk er in en de oven in. Na een uurtje een prachtige cake. Tuurlijk was ie bij mij ook gebarsten aan de bovenkant, maar die barst heb ik lekker aangedrukt met mijn handen. Zie je niets van. En die vriendin? Was zij even blij dat ze later was!
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 1 doosje diepvriesbramen
- Verwarm de oven op 170 graden
- Zorg dat allen ingrediënten op kamertemperatuur zijn
- Meng de boter met de suiker en vanillesuiker tot egale massa
- Voeg een voor een de eieren toe en mix goed met een mixer
- Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen
- Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe terwijl je blijft mixen
- Als je een mooi egaal beslag hebt voeg je de bramen toe
- Vet een cakevorm in met boter en stort het beslag in de vorm
- Zet een uur in de oven
- Haal de cake eruit als een schone satéprikker er schoon uitkomt
- Laat afkoelen in de vorm en stort dan op een plank
Lotte
Hallo,
Ik had een vraagje, had je de bramen ook op kamer temperatuur of kwamen deze wel uit de vriezer??
Groetjes, Lotte
Yvette Jaarsma
Hoi Lotte, Ik heb verse bramen gebruikt die ik in de koelkast had bewaard. Maar je kunt ook ontdooide diepvriesbramen gebruiken hoor!Wordt de cake alleen wel wat vochtiger. Eet ze lekker! Groetjes, Yvette