Birthday boy
In maart vierde mijn liefde zijn thirthy something birthday. Nee, ik zeg jullie niet hoe oud hij is geworden. Een dame verklapt nooit de ware leeftijd. Da’s niet chic… Hoe ouder je wordt, hoe sneller de jaren gaan. Tenminste, dat lijkt wel zo.
Vroeger keek ik er weken naar uit. Streepte ik elke nacht een dag weg tot het nog één nachtje slapen was. Slingers en ballonnen, taart en limonade. Het was echt feest. Tegenwoordig liggen de slingers en ballonnen te verstoffen in een doos op zolder en een grote verjaardagstaart heb ik in geen jaren meer gebakken.
Dat moest deze verjaardagseditie van mijn liefde dus anders. Ik bakte een heerlijke zoete kaneel met suiker cake. Met daarbij een nostalgisch glas roze limonade. Jammer dat ik de kaarsjes vergeten was. Al betwijfel ik of er ruimte was voor 38 kaarsjes. Oeps, toch nog verklapt hoeveel jaren mijn liefde al op deze aardbol rondloopt. Op nog heel veel fantastische verjaardagen. En volgend jaar bak ik een echte grote taart. Speciaal voor de jarige job. Want je bent tenslotte nooit te oud om je verjaardag te vieren.
Zin in nog meer zoetigheid? Maak dan ook eens deze Snickerscake of de bananencake met walnoten.
- 280 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- 1 tl baksoda
- 300 ml karnemelk
- 60 ml zonnebloemolie
- 1 ei
- 2 el kaneelpoeder
- 65 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Meng alle ingrediënten voor de cake door elkaar in een grote kom
- Meng de ingrediënten voor de vulling in een andere kom
- Bekleed een cakevorm van 30 cm lang met bakpapier
- Schep de helft van het cakebeslag in de vorm
- Verdeel de vulling over het beslag
- Schep dan de andere helft van het beslag op de vulling
- Zet 40 tot 45 minuten in het midden van de oven
- Prik met een satéprikker in de cake of deze gaar is
- Als de prikker er droog uit komt is de cake gaar
- Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm
- Bewaar in een afgesloten trommel
Geef een reactie