Bak je eigen mini taart
Wat gaat de tijd toch snel! Vorige week om deze tijd was ik nog met meneer CurlsCulinair op stap in New York. Zijn jullie daar wel eens geweest? Zo niet, gaan als je kunt!
Even een tip van mij: laat je fancy schoenen thuis en trek je meest comfortabele wandelschoenen aan. We hebben namelijk wat afgelopen. De stappenteller sloeg nog net niet op hol van de kilometers asfalt die wij verslonden.
Wij deden een citytrip New York in vier dagen waar anderen waarschijnlijk twee weken over doen. Als een malle vinkten we de toeristische hotspots af. Vrijheidsbeeld, check! Empire state building, check. Rockefeller Center, juist, check!
Natuurlijk mocht een snack hier en daar niet ontbreken. Want lieve lezers, daar weten die Amerikanen wel raad mee. Diverse soorten cheesecake, donuts maatje XXL en ijs in alle kleuren van de regenboog.
Erg lekker allemaal, maar uiteraard niet zo gezond. Daarom was ik blij toen ik dit leuke recept met appels uit de oven van Hello Fresh spotte. Ontzettend lekker als dessert of als ‘s middags de snack attack toeslaat.
Ik moest gelijk denken aan vroeger toen ik altijd een appelkruimeltaart op mijn verjaardag wilde eten. Ik gaf dan ook een twist aan het recept en maakte deze heerlijke mini appelkruimeltaartjes. Lekker een verwenmoment helemaal voor jou alleen! Deze taartjes zijn al erg lekker, maar je maakt er pas echt een feest van met een bol roomijs erbij!
Wil je echt op de gezonde toer en heb je zin in iets met appel? Maak dan deze gezonde appelcake zonder suiker, bloem en boter.
- 500 gram appels (Jonagold)
- 60 gram bruine suiker
- 80 gram bloem
- 40 gram roomboter
- 1 tl kaneel
- 4 bollen roomijs
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen
- Snij de appels in kleine blokjes
- Meng de appelblokjes met 20 gram bruine suiker en de kaneel
- Schep goed door elkaar
- Verdeel de appelblokjes over vier mini pannetjes
- Doe de boter, resterende bruine suiker en bloem in een kom en kneed hiervan met je vingertoppen een kruimelig deeg
- Verdeel het deeg over de appelblokjes
- Zet 30 minuten in de oven
- Zet elk mini pannetje dan op een bord en serveer met een bol roomijs
Geef een reactie