Goed tegen een kater
Ik ben altijd wel te porren voor een feestje. Het maakt me niet uit of het gaat om een wild kerstfeest, gezapig paasfeest of in een kringetje op een verjaardagsparty. Als ik mag kiezen het liefst van die feestjes waarbij iedereen op het einde in de lampen hangt of de bank als springkussen gebruikt. Deze feestjes geef ik natuurlijk niet zelf. Ben je mal, daarvoor zijn mijn lampen en bank me te lief.
Nee, ik ga graag naar andermans feestjes. Enige tijd geleden was het hip om een feest te geven met als thema ‘Bring your own flessie’. Je begrijpt dat de frisdrank schaars vertegenwoordigd was. Bier en wijn was er echter genoeg. Dit zijn van die feestjes waarbij iedereen uiteindelijk blijft slapen, aangezien niemand zijn auto meer kan terugvinden.
En zo gebeurt het dat je wakker wordt in een chaos van volle asbakken, lege wijnflessen en een kapotte lampenkap. Overal om je heen ligt er wel iemand zijn roes uit te slapen. Die ene fles frisdrank zou nu goed van pas komen. Niet alleen verlangt je lichaam naar vocht, ook je maag kan wel een anti-kater ontbijtje gebruiken.
Deze arretjescake komt dan als geroepen. Hartstikke retro, maar hey, in de jaren zeventig heeft ie mening discoganger van een kater afgeholpen. Boter, suiker, chocola en koekjes zijn de hoofdbestanddelen van deze machtige, maar overheerlijke cake. Je hebt er niet eens een oven voor nodig. Paar uurtjes in de koelkast en aanvallen maar. Uiteraard ook heerlijk voor diegene die wel zijn auto kon terugvinden. Weet je ook gelijk weer waar die frisdrank gebleven is.
- 250 gram roomboter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 5 el cacaopoeder
- 2 eieren
- 200 gram Mariabiscuitjes
- Smelt de boter in een steelpan op laag vuur
- Mix met een handmixer de eieren met de suiker tot een luchtig geheel
- Roer het cacaopoeder er door heen
- Roer de gesmolten boter er door heen
- Mix alles nog eens goed met de handmixer door elkaar
- Verkruimel de biscuitjes en roer door het cacaomengsel
- Bekleed een cakevorm met een vel bakpapier
- Stort het cacaomengsel in de cakevorm
- Strijk de bovenkant met de bolle kant van de lepel glad
- Zet minstens twee uur in de koelkast om de cake op te laten stijven
Jessyca
Twee uur in de koelkast lijkt me :).
Yvette Jaarsma
Haha, wat een fout, ja, dat lijkt mij ook, haha. Dank je voor je oplettendheid!