Willy Wonka
Je kunt het weerstaan of niet. Voor sommige mensen is de drang tot overmatig nuttigen te groot en halen het liever niet in huis. Te bang om te vallen voor deze zoete verleiding. Ik heb het natuurlijk over chocola. Ik kan zelf heel goed een reep in de kast leggen en vergeten dat ik ‘m heb. Mijn liefde daarentegen is het tegenovergestelde. Die reep roept bij wijze van spreken zijn naam en rust niet voordat ie opgesmikkeld is. Toen ik voor het chocoladeschap in de supermarkt stond verbaasde ik me over de overvloed aan smaken. Had je vroeger naar mijn idee de keuze uit melk, wit en puur, tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken. Chocola met nougat, sinaasappelschil, cranberry’s, speculaas of gepofte rijst, ik zag door de bomen het bos niet meer. Dan maar gewoon een reepje puur mee naar huis. Maar wacht, wat Willy Wonka kan, dat kan ik ook. Ik had nog wat walnoten en een pot pindakaas, dus lekker mixen met gesmolten chocola. Balletjes vormen en effe de koelkast in. Binnenkort ligt ie vast in het schap: de pure chocola met walnoot en pindakaas reep. In huize CurlsCulinair waren ze in ieder geval geen lang leven beschoren. Zelfs ik viel voor de lokroep van deze lekkernij.
- 100 gram pure chocola
- 2 el pindakaas
- Handje walnoten, in kleine stukjes
- Smelt de chocola samen met de pindakaas in een kom in de magnetron
- Meng daarna de verkruimelde walnoten erdoor
- Vorm met je handen er tien balletjes van
- Leg op een bord en zet twee uur in de koelkast om hard te worden
Geef een reactie