• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

CurlsCulinair

Foodblog | kook, proef, eet en smul

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
  • Ingrediënten
    • Vlees
      • Gevogelte
        • Eend
        • Kalkoen
        • Kwartel
        • Piepkuiken
        • Struisvogelbiefstuk
      • Haas
      • Konijn
      • Lam
      • Rund
        • Biefstuk
        • Bresaola
        • Carpaccio
        • Chipolataworstjes
        • Entrecote
        • Kalf
          • Kalfssaucijsjes
          • Kalfsschnitzel
        • Ossenhaas
        • Ossenworst
        • Prime rib
        • Rookvlees
        • Rosbief
        • Runderlende
        • Rundergehakt
        • Runderriblappen
        • Runderworst
        • Sukadelappen
        • Tartaar
        • Worst
      • Varken
        • Bacon
        • Ham
        • Kotelet
        • Serranoham
    • Vis
      • Inktvis
      • Kaviaar
      • Schelp & Schaaldieren
        • Coquille
        • Garnaal
        • Kokkels
        • Mosselen
      • Tonijn
      • Witvis
        • Ansjovis
        • Bakkeljauw
        • Forel
        • Haring
        • Kabeljauw
        • Pangasius
        • Sardines
        • Schelvis
        • Scholfilets
        • Slibtong
        • Zeebaars
      • Zalm
      • Zeevruchten
    • Zuivel
      • Boter
        • Zeezoutboter
      • Ei
      • Kaas
        • Feta
        • Geitenkaas
        • Gorgonzola
        • Goudse kaas
        • Gruyère
        • Komijnekaas
        • Langres
        • Manchego
        • Mozzarella
        • Oude Kaas
        • Parmezaan
        • Roquefort
      • Room
        • Crème Fraiche
        • Monchou
        • Roomkaas
        • Slagroom
        • Zuivelspread
      • Yoghurt
        • Griekse Yoghurt
    • Groenten
      • Artisjok
      • Asperge
      • Aubergine
      • Groen
        • Andijvie
        • Bimi
        • Broccoli
        • Courgette
        • Little Gem
        • Selderij
        • Sla
        • Spinazie
        • Spruitjes
      • Kool
        • Bloemkool
        • Groene Kool
        • Witte Kool
        • Zuurkool
      • Mais
      • Meiknol
      • Peulvruchten
        • Doperwten
        • Kikkererwten
        • Kousenband
        • Limabonen
        • Peultjes
        • Sperziebonen
        • Sugarsnaps
        • Tuinbonen
      • Pompoen
      • Rood
        • Paprika
        • Puntpaprika
        • Rode Biet
        • Tomaat
      • Wortel
        • Mierikswortel
        • Winterpeen
      • Paddestoelen
        • Champignons
        • Portobello
        • Shiitake
      • Zoete Aardappel
    • Fruit
      • Appel
      • Banaan
      • Citrus
        • Citroen
        • Limoen
        • Mandarijn
        • Sinaasappel
      • Kokos
      • Lychees
      • Peer
      • Rode vrucht
        • Aardbei
        • Bosbes
        • Framboos
      • Steenvrucht
        • Abrikoos
        • Bramen
        • Dadels
        • Mango
        • Olijven
      • Vijgen
      • Watermeloen
    • Noten
      • Amandel
      • Cashewnoten
      • Hazelnoot
      • Pinda
      • Pistache
      • Walnoot
  • Keuken
    • Europees
      • Engelse recepten
      • Franse recepten
      • Griekse recepten
      • Hollandse recepten
      • Italiaanse recepten
      • Spaanse recepten
      • Portugese recepten
      • Vlaamse recepten
    • Midden-Oosten
      • Egyptische recepten
      • Marokkaanse recepten
      • Turkse recepten
    • Aziatisch
      • Chinese recepten
      • Indiase recepten
      • Indische recepten
      • Japanse recepten
      • Koreaanse recepten
      • Thaise recepten
      • Vietnamese recepten
    • Amerika
      • Amerikaanse recepten
      • Mexicaanse recepten
      • Surinaamse recepten
      • Braziliaanse gerechten
    • Australië
      • Australische recepten
  • Weekmenu
  • Over mij
    • Contact
    • Adverteren
    • Siteindex
  • Nav Social Menu

Je bent hier: Home / Nagerechten / Recept Chocolade fudge

Recept Chocolade fudge

16 maart 2018 door Yvette Jaarsma 2 Reacties

Recept Chocolade fudge

Death by chocolate

Dit is niet een van de meest gezonde snacks, dat geef ik onmiddellijk toe. Alleen al bij het lezen van de ingrediëntenlijst groeit je broekmaat een paar centimeter groter. Maar hey, soms moet je gewoon chocolade eten.

En wat is dan meer bevredigend dan zachte chocoaldefudge die als het ware in je mond smelt. Kom maar op, ik wil het graag van jullie horen. Deze snack is zo gemaakt, het is alleen even geduld hebben tot de fudge is opgesteven. Maar dan kun je ongegeneerd aanvallen. De chocolade kleeft aan je handen en je wil meer. genietend lik je je vingers erbij af tot je echt niet meer kunt. Dat noem ik nou death by chocolate.

Bewaar de rest van de fudge in een afgesloten plastic bak in de koelkast. Hoe lekker het ook is, machtig is het wel. Heb je de volgende dag tenminste nog wat te presenteren bij de koffie.

5.0 from 1 reviews
Recept Chocolade fudge
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
20 minuten
 
Een machtige, maar heerlijke verwennerij. Heerlijk bij een kop koffie na het diner.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 20
Ingrediënten
  • 300 gram zeezout caramel chocolade, in stukken
  • 1 el roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 handjes walnoten, in kleine stukjes gehakt
Bereidingswijze
  1. Doe de melk, chocola, boter en helft van de walnoten in een steelpan en laat de chocola op zacht vuur al roerend smelten tot dikke egale saus
  2. Bekleed een bakvorm of schaal van 20x30 cm met bakpapier
  3. Stort de saus in de vorm en strijk glad met een lepel
  4. Druk de overige walnoten in de fudge
  5. Laat afkoelen en zet dan vier uur in de koelkast om op te stijven
  6. Snij dan in kleine stukjes
  7. Bewaar afgedekt in de koelkast
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gang en Keuken:Hollandse recepten, Nagerechten Ingrediënten:Chocolade, Gecondenseerde melk, Roomboter, Walnoot

Zoeken

« Recept Tonijnballetjes met tomatensaus
Recept Indiase visburgers »

Reader Interactions

Reacties

  1. Caroline

    21 maart 2018 at 23:03

    Was echt super lekker!
    En zo te lezen, echt niet moeilijk om te maken 😆
    X

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      22 maart 2018 at 11:55

      Het is inderdaad heel makkelijk! Dank je wel voor het compliment! XXX

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Dit is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.

Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Venkelsalade met feta

Recept Venkelsalade met feta

Garnalenkroket met mayonnaise en little gem

Garnalenkroket met mayonaise en little gem

Vissticks met tuinbonen

Fishsticks

Recept Tonijn met lenteui en wakame

Recept Tonijn met bosui en wakame

Recept Gele courgettesoep

Recept Gele courgettesoep

Laab kai met kip en vissaus in slablad

Laab kai met kip en vissaus in slablad

Cashewsaus met miso en kip

Cashewsaus met miso en kip

Steaksandwich met hollandaisesaus en groene asperges

Steaksandwich met hollandaisesaus en groene asperges

Recept Knoflooksoep

Recept Knoflooksoep

Aardappelpizza feta paprika

Aardappelpizza met feta en paprika

Footer

Instagram

  • Een echte #krachtpatser deze #phillysteak! #comfortfood op z’n best! Vandaag op: www.curls-culinair.nl
  • Laatste #zonnige #zomerdag! Perfect om deze #aubergine #salade nog een keer op tafel te zetten. Wil jij ‘m ook maken dan vind je hier het recept: http://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-aubergine-en-mozzarella-salade/
  • Ik heb nooit genoeg aan een #carpaccio als voorgerecht. Daarom lekker een dubbele portie als #hoofdgerecht👊🏼. Met #groeneasperges😋. Kijk maar eens op www.curls-culinair.nl
  • Met dit mooie weer is het tijd voor een #homemade #gezond #bananenijsje. Gewoon rijpe bevroren #bananen pureren en in een spuitzak doen en klaar ben je! Kijk op www.curls-culinair.nl hoe ik dit deed.
  • Wat is nu eigenlijk het verschil tussen #kebab, #doner en #shoarma? Kijk op  www.curls-culinair.nl voor het antwoord en maak dan gelijk deze #kipkebab😋
  • #souvenir uit #duitsland🇩🇪. Het is een pakje bloemkoolsap😆. Ik weet niet zeker of ik daar klaar voor ben😉. #culinaire #uitdaging
  • Is het geen plaatje? Deze #ceasarsalad met #ceasardressing is om je vingers bij af te likken! Zo #lekker! Serveer eventueel met een #gegrildkippetje. www.curls-culinair.nl

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas

    Ingrediënten

    Appel Balsamicoazijn Basterdsuiker Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

    Copyright © 2018 · Disclaimer · Huisregels

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.