Brigadeiros zouden in de jaren ’40 in Brazilië zijn ontstaan. In die tijd was er een grote schaarste aan importproducten en de Braziliaanse mama’s hadden veel moeite om iets lekkers op tafel te zetten. Ze moesten roeien met de riemen die ze hadden. Toen zijn deze bonbons ontstaan.
De bonbon bevat maar vier ingrediënten, waarvan je er drie bijna zeker al in huis hebt. Boter, cacaopoeder en hagelslag ontbreken in ieder geval niet in mijn keuken. Voor de gecondenseerde melk moet je even een pitstop maken bij de supermarkt. Daar kun je van het merk Friesche Vlag een blikje scoren.
En voor wie geen zin heeft om deze brigadeiros te maken heb ik nog een leuke tip. Aan de Brouwersgracht in Amsterdam zit Sweet Bob die zich gespecialiseerd heeft in brigadeiros. Hier vind je ze in alle smaken die je maar kunt bedenken. Denk aan stroopwafel, koffie, amaretto, kokos en Jack Daniel’s. Kun je vast wel mee uit de voeten.
Nog lang niet uit gestuiterd van alle chocolade? Van deze chocoladetaart en chocoladecake krijg je ook vleugels.
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 3 el cacaopoeder
- 1 el boter
- Melk of pure hagelslag
- Doe de gecondenseerde melk samen met het cacaopoeder en de boter in een steelpan
- Breng het aan de kook
- Zet het vuur dan laag en laat onder continu roeren het mengsel 10 minuten zacht koken
- Laat het ingedikte mengsel volledig afkoelen
- Vorm er dan balletjes van
- Haal de balletjes door de hagelslag tot ze rondom bedekt zijn
- Leg op een bord en zet een uur in de koelkast om op te stijven
Geef een reactie