Code geel
Het is koud buiten. De komende tijd worden er zelfs temperaturen van min tien verwacht. Het zal wel weer zwaar overdreven zijn. Laatst was er ook al code geel voorspelt terwijl er welgeteld twee sneeuwvlokjes liefelijk naar beneden dwarrelden.
Mensen halen al massaal hun schaatsen uit het vet en speculaties over de elfstedentocht zijn al in volle gang. Ik ben meer van het eerst zien en dan geloven type. Nu houd ik al helemaal niet van temperaturen onder nul dus ik blijf lekker thuis voor de buis. En wat is er dan een beter gezelschap dan deze chocoladekoek met walnoten? Nee, dacht dacht ik al wel… Niets dus.
Voor alle mede winterhaters onder ons, trek je warme sloffen en trui aan en plan een Netflix avond op de bank. Kop thee en deze koek erbij en het genieten met een grote G kan beginnen.
Dan kan het van mijn part code geel worden. Doet me helemaal niks!
- 225 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 125 g bruine basterdsuiker
- 4 el cacaopoeder
- 1 ei
- 225 ml halfvolle melk
- 75 g roomboter
- 100 gram walnoten, grof gehakt
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Zeef de bloem met het bakpoeder, suiker en cacaopoeder boven een kom
- Schep 75 gram gehakte walnoten erdoor en maak in het midden een kuiltje
- Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los
- Smelt de boter en voeg toe aan het melk/ei mengsel en roer goed door elkaar
- Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een stevig beslag
- Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is
- Bekleed een ronde bakvorm van 24 cm in doorsnee met bakpapier
- Vul de bakvorm met het beslag en decoreer met de overige 25 gram walnoten
- Zet de koek 20 minuten in de oven en check of deze gaar is door er een mes in te steken
- Het mes moet er schoon uitkomen
- Zet anders nog 5 a 10 minuten terug in de oven
- Haal de koek uit de oven en snij in mooie punten
Geef een reactie