Het eierkoek imperium
De eierkoek… Wie is er niet rijk mee geworden. Wacht, we weten natuurlijk allemaal dat alleen dieetguru Sonja Bakker haar bankrekening zag groeien. Zij stond enige jaren geleden immers aan het hoofd van het eierkoek imperium. Elke zelf respecterende dieeter verslond er minstens zes per dag. Want dat mocht volgens Sonja Bakker.
Ammehoela! Wat een reclamestunt was dat! Wat zullen de eierkoekproducenten zich suf gelachen hebben. Zij weten namelijk wel hoe ze de koek lekker maken. Suiker mensen, het codewoord is suiker. Je kunt in plaatst van de lekkernij beter een volkoren broodje met gerookte kipfilet nemen of gewoon een stuk fruit. Veel gezonder en vult veel beter. Neemt niet weg dat deze zelfgemaakte eierkoeken zo af en toe best moeten kunnen. Maar niet in plaats van een ontbijt of lunch.
Neem er gewoon eentje bij de thee. Ook lekker met een dot slagroom of smeer er eens een klodder jam overheen. Mag vast niet van Sonja, maar daar hebben we schijt aan.
Heb je de smaak van het bakken te pakken? Maak dan ook eens deze chocolate chip cookies of pindakaaskoekjes.
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 100 gram suiker
- 1 tl vanille extract
- Rasp van 1 citroen
- Verwarm de oven op 180 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Klop de eieren met de suiker tot een gladde massa
- Voeg dan de bloem, bakpoeder, vanille extract en citroenrasp toe
- Klop een paar minuten totdat je een egaal lobbig beslag hebt gekregen
- Schep 8 hoopjes beslag op het bakpapier en zorg dat er voldoende ruimte tussen zit
- Zet circa 10 minuten in het midden van de oven tot de randjes bruin worden
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de koeken afkoelen
- Bewaar ze in een luchtdichte trommel
Geef een reactie