Dosis zoet
Ik had deze merengues al vaak in kookmagazines voorbij zien komen. En toch had ik ze in al mijn jaren als blogger nog nooit gemaakt. Daar moest maar eens verandering in komen. Zo moeilijk is het namelijk niet. Je hebt eigenlijk maar twee ingrediënten voor een basic merengue nodig die iedereen bijna standaard wel in huis heeft. Namelijk suiker en eieren.
De dooiers van de eieren kun je later nog gebruiken om bijvoorbeeld Hollandaise saus van te maken.
Zorg dat je kom waar je de eiwitten in gaat kloppen vetvrij is. Anders worden ze nooit of te nimmer stijf. Dit kun je doen door met een schijfje citroen langs de randen van de kom te wrijven. Ze moeten wel anderhalf uur de oven in, maar dan kun je ondertussen wat huishoudelijke taken verrichten. Moet tenslotte een keer gebeuren.
Laat de merengues helemaal afkoelen voordat je er de gesmolten chocola over druppelt. Ze blijven vijf dagen in een afgesloten plastic bak goed.
- 2 eiwitten
- 100 gram kristalsuiker
- 50 gram chocola (melk of puur)
- Scheutje melk
- Verwarm de oven op 90 graden
- Klop de eiwitten bijna stijf
- Voeg als ze bijna stijf zijn elke keer een eetlepel suiker toe terwijl je blijft kloppen
- Ga zo door tot alle suiker opgenomen is en je een egale witte massa hebt
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Schep met een lepel kleine hoopjes op het bakpapier
- Zet 90 minuten in de oven
- Laat afkoelen
- Smelt de chocola met een scheut melk in de magnetron of in een pan au bain marie
- Roer goed door elkaar
- Besprenkel de merengue met de chocola
- Laat wederom afkoelen en serveer dan met koffie of thee
Geef een reactie