Roomboterkoekjes uit de oven
Draait jouw oven ook overuren deze maand? Nu de avonden weer lengen en ik knus thuis zit, heb ik zin om koekjes te bakken. Nu is het natuurlijk belachelijk mooi weer geweest de afgelopen maanden. Zeg nu zelf, hoe vaak heeft het echt geregend! Die momenten zijn op twee handen te tellen.
Pijnboompitten in de roomboterkoekjes
Niet dat ik dat erg vind! Integendeel! Van mij mag dit nog wel maanden aanhouden. Sneeuw, vorst en regen zijn in mijn optiek een no go! Helaas gaat aankomend weekend de klok weer achteruit en dan gaat het hard. Anyways, genoeg over het weer, laten we het over belangrijkere zaken hebben. Koekjes!!! Deze koekjes met pijnboompitten zijn verrassend lekker van smaak!
Variaties op de roomboterkoekjes met pijnboompitten
Mocht je pijnboompitten nou te duur vinden, gebruik dan ongezouten walnoten of hazelnoten. Je kunt ook ongezouten pinda’s nemen als je het heel goedkoop wilt houden. Gebruik dezelfde hoeveelheid namelijk 100 gram en bak de koekjes met jouw noot naar keuze.
Kopje thee erbij en lekker genieten!
Heb je het bakvirus te pakken? Maak dan ook eens deze chocolate chip cookies. Of trakteer op smarties koekjes.
- 180 gram bloem
- 150 gram roomboter
- 150 gram suiker
- ½ zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 100 gram pijnboompitten (of walnoten, hazelnoten of pinda’s)
- Verwarm de oven op 220 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot egale deegbal
- Verdeel deze in tweeën
- Rol elke helft op als een worst en verpak hem in plastic folie
- Leg 30 minuten in de koelkast om op te stijven
- Verwijder de folie en snij elke rol in stukken van 1 centimeter
- Vorm daar koekjes van en leg ze op de bakplaat
- Zet circa 13 minuten in de oven
- Laat afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel
Kim
Wat een leuk idee om pijnboompitten in deze roomboterkoekjes te doen. Wij hebben er van gesmuld. Dank je wel voor het recept. Groet, Kim
Yvette Jaarsma
Hoi Kim! Leuk zeg!Je kunt ze ook een keer met andere noten maken. Ook heel lekker!Groet, Yvette
Misschien even wachten met de oven voorverwarmen als het deeg 30 minuten in de kloelkast moet opstijven. Jammer van de kosten en het milieu. Ik ga het recept wél maken!
Lieve Erna, ik heb al zo lang niets gepost, maar sorry, ik denk er aan om het weer op te pakken. Dank voor je reactie. Groet Yvette