Hoofdletter D
Dit gerecht mag je gerust een dessert met een hoofdletter D noemen. Na de eerste hap weet je al dat je dit goddelijke gerecht niet kunt weerstaan en lik je binnen twee minuten de laatste kruimels op. Ik waarschuw je alvast, ben je op dieet, skip je suikers uit je eetpatroon of ben je een echte zoetekauw zonder maat te kunnen houden…
Lees dan niet verder!
Voor diegene die een heerlijk romig, zacht en toch lekker fris nagerecht willen serveren, hierbij het recept.
- 150 gram roomkaas
- 125 ml slagroom
- 30 gram suiker
- 30 bevroren frambozen (te koop bij de Albert Heijn)
- 5 bastognekoekjes
- 20 gram boter
- Verkruimel vier bastognekoekjes en verdeel het mengsel over de bodem van vier glazen potjes.
- Smelt de boter en verdeel dit over de koekkruimels. Druk goed aan en laat hard worden.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig.
- Spatel de roomkaas in aparte kom los.
- Voeg het slagroommengsel aan de roomkaas toe en roer goed door elkaar.
- Verdeel een laag over de glazen schaaltjes en leg daar vervolgens de frambozen op.
- Dek af met een nieuwe laag.
- Verkruimel het laatste bastognekoekje over de glazen.
- Zet minimaal een uur koud om op te stijven.
Jac
Een recept om te herhalen. Ook heerlijk met bosbessen. Al vele malen – met succes – gemaakt.
Yvette Jaarsma
Dat klinkt ook erg smakelijk. Ga ik ook eens proberen.