• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

CurlsCulinair

Foodblog | kook, proef, eet en smul

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
  • Ingrediënten
    • Vlees
      • Gevogelte
        • Eend
        • Kalkoen
        • Kwartel
        • Piepkuiken
        • Struisvogelbiefstuk
      • Haas
      • Konijn
      • Lam
      • Rund
        • Biefstuk
        • Bresaola
        • Carpaccio
        • Chipolataworstjes
        • Entrecote
        • Kalf
          • Kalfssaucijsjes
          • Kalfsschnitzel
        • Ossenhaas
        • Ossenworst
        • Prime rib
        • Rookvlees
        • Rosbief
        • Runderlende
        • Rundergehakt
        • Runderriblappen
        • Runderworst
        • Sukadelappen
        • Tartaar
        • Worst
      • Varken
        • Bacon
        • Ham
        • Kotelet
        • Serranoham
    • Vis
      • Inktvis
      • Kaviaar
      • Schelp & Schaaldieren
        • Coquille
        • Garnaal
        • Kokkels
        • Mosselen
      • Tonijn
      • Witvis
        • Ansjovis
        • Bakkeljauw
        • Forel
        • Haring
        • Kabeljauw
        • Pangasius
        • Sardines
        • Schelvis
        • Scholfilets
        • Slibtong
        • Zeebaars
      • Zalm
      • Zeevruchten
    • Zuivel
      • Boter
        • Zeezoutboter
      • Ei
      • Kaas
        • Feta
        • Geitenkaas
        • Gorgonzola
        • Goudse kaas
        • Gruyère
        • Komijnekaas
        • Langres
        • Manchego
        • Mozzarella
        • Oude Kaas
        • Parmezaan
        • Roquefort
      • Room
        • Crème Fraiche
        • Monchou
        • Roomkaas
        • Slagroom
        • Zuivelspread
      • Yoghurt
        • Griekse Yoghurt
    • Groenten
      • Artisjok
      • Asperge
      • Aubergine
      • Groen
        • Andijvie
        • Bimi
        • Broccoli
        • Courgette
        • Little Gem
        • Selderij
        • Sla
        • Spinazie
        • Spruitjes
      • Kool
        • Bloemkool
        • Groene Kool
        • Witte Kool
        • Zuurkool
      • Mais
      • Meiknol
      • Peulvruchten
        • Doperwten
        • Kikkererwten
        • Kousenband
        • Limabonen
        • Peultjes
        • Sperziebonen
        • Sugarsnaps
        • Tuinbonen
      • Pompoen
      • Rood
        • Paprika
        • Puntpaprika
        • Rode Biet
        • Tomaat
      • Wortel
        • Mierikswortel
        • Winterpeen
      • Paddestoelen
        • Champignons
        • Portobello
        • Shiitake
      • Zoete Aardappel
    • Fruit
      • Appel
      • Banaan
      • Citrus
        • Citroen
        • Limoen
        • Mandarijn
        • Sinaasappel
      • Kokos
      • Lychees
      • Peer
      • Rode vrucht
        • Aardbei
        • Bosbes
        • Framboos
      • Steenvrucht
        • Abrikoos
        • Bramen
        • Dadels
        • Mango
        • Olijven
      • Vijgen
      • Watermeloen
    • Noten
      • Amandel
      • Cashewnoten
      • Hazelnoot
      • Pinda
      • Pistache
      • Walnoot
  • Keuken
    • Europees
      • Engelse recepten
      • Franse recepten
      • Griekse recepten
      • Hollandse recepten
      • Italiaanse recepten
      • Spaanse recepten
      • Portugese recepten
      • Vlaamse recepten
    • Midden-Oosten
      • Egyptische recepten
      • Marokkaanse recepten
      • Turkse recepten
    • Aziatisch
      • Chinese recepten
      • Indiase recepten
      • Indische recepten
      • Japanse recepten
      • Koreaanse recepten
      • Thaise recepten
      • Vietnamese recepten
    • Amerika
      • Amerikaanse recepten
      • Mexicaanse recepten
      • Surinaamse recepten
      • Braziliaanse gerechten
    • Australië
      • Australische recepten
  • Weekmenu
  • Over mij
    • Contact
    • Adverteren
    • Siteindex
  • Nav Social Menu

Je bent hier: Home / Keuken / Hollandse recepten

Hollandse recepten

Noem mij nu eens wat typische Hollandse recepten? Wij hebben naast Boerenkool en een haring happen toch geen echte 'eigen' keuken? De Nederlandse keuken is met name geïnspireerd door het landbouw- en veeteeltverleden van ons kleine kikkerlandje. De Hollandse gerechten zijn vaak stevig en voedzaam, afgestemd op de fysieke werkzaamheden die wij Nederlanders in het verleden deden. Inmiddels durf ik wel te zeggen dat onze keuken open staat voor invloeden van buitenaf. Een Indische rijsttafel met het overheerlijke Rendang is inmiddels toch ook echt Hollands. Aan het koloniale verleden zijn veel gerechten met zowel Indische als Surinaamse oorsprong ontleend en ook uit de Franse, Italiaanse, Griekse, Duitse en Spaanse keuken zijn veel gerechten en/of ingrediënten overgenomen.

Recept Pittige wortelsoep

Recept Pittige wortelsoep

Recept Chocolade fudge

Recept Chocolade fudge

Recept Chocoladekoek met walnoten

Recept Chocoladekoek met walnoten

Recept Chocolademuffins

Recept Chocolademuffins

Recept Worst met spruitjes uit de oven

Recept Worst met spruitjes uit de oven

Recept Courgette met komkommer soep

Recept Courgette met komkommer soep

Recept Ossenstaart

Recept Ossenstaart

Recept gepekelde eierdooier

Recept gepekelde eierdooier

Recept Knoflooksoep

Recept Knoflooksoep

Recept Pudding van melk met aardbeiensaus

Recept Pudding van melk met aardbeiensaus

Recept Kaasplank voor oud en nieuw

Recept Kaasplank voor oud en nieuw

Recept Schelvis met wittewijn jus en champignons

Recept Schelvis met wittewijn jus en champignons

Recept Hertenbiefstuk met chocoladebalsamicosaus

Recept Hertenbiefstuk met chocoladebalsamicosaus

Recept Chocolade lepel

Recept Chocolade lepel

Recept Rosbief met rode wijnsaus

Recept Rosbief met rode wijnsaus

Recept Arretjescake

Recept Arretjescake

  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • …
  • Page 10
  • Volgende pagina »

Footer

Instagram

  • Een echte #krachtpatser deze #phillysteak! #comfortfood op z’n best! Vandaag op: www.curls-culinair.nl
  • Laatste #zonnige #zomerdag! Perfect om deze #aubergine #salade nog een keer op tafel te zetten. Wil jij ‘m ook maken dan vind je hier het recept: http://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-aubergine-en-mozzarella-salade/
  • Ik heb nooit genoeg aan een #carpaccio als voorgerecht. Daarom lekker een dubbele portie als #hoofdgerecht👊🏼. Met #groeneasperges😋. Kijk maar eens op www.curls-culinair.nl
  • Met dit mooie weer is het tijd voor een #homemade #gezond #bananenijsje. Gewoon rijpe bevroren #bananen pureren en in een spuitzak doen en klaar ben je! Kijk op www.curls-culinair.nl hoe ik dit deed.
  • Wat is nu eigenlijk het verschil tussen #kebab, #doner en #shoarma? Kijk op  www.curls-culinair.nl voor het antwoord en maak dan gelijk deze #kipkebab😋
  • #souvenir uit #duitsland🇩🇪. Het is een pakje bloemkoolsap😆. Ik weet niet zeker of ik daar klaar voor ben😉. #culinaire #uitdaging
  • Is het geen plaatje? Deze #ceasarsalad met #ceasardressing is om je vingers bij af te likken! Zo #lekker! Serveer eventueel met een #gegrildkippetje. www.curls-culinair.nl

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas

    Ingrediënten

    Appel Balsamicoazijn Basterdsuiker Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

    Copyright © 2018 · Disclaimer · Huisregels