Muffintop
Sommige mensen zijn een beetje bang voor avocado’s. Ze hebben het idee opgevat dat ze erg vet zijn en daarmee dikmakend. Ik ga jullie vandaag uit die droom helpen. Door het eten van een avocado krijg je echt geen muffintop boven de broekrand, integendeel. Deze vitaminebom zit vol goede onverzadigde vetten en mineralen die gezond zijn voor huid en haar. Niet voor niets zie je de vrucht vaak terug in shampoo’s of huidverzorgingscrèmes. Omdat ik de klassieke combinatie van avocado en garnaal wel een beetje beu ben, ging ik vandaag voor deze versie met ei. Doet me een beetje denken, met een paar druppeltjes tabasco, aan een Mexicaans ontbijt of lunch. Maar omdat ik nu eenmaal een kaaskop ben, strooide ik er rijkelijk wat oude kaas overheen. Lekker als lunch of licht voorgerecht.
- 1 rijpe avocado
- 2 eieren
- Zout
- Peper
- Handje geraspte oude kaas
- Sla
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snij de avocado doormidden en verwijder de pit
- Hol de helften in het midden iets uit
- Breek in elke holte een ei
- Bestrooi met kaas naar keuze
- Voeg peper naar smaak toe
- Bak 15 minuten in de oven
- Serveer op een salade
Geef een reactie