Zwemmen in een zee vol vissen
Ik ben dol op vis. Zalm, haring, kabeljauw, makreel, paling, kom maar door met die delicatessen. But to be honest… Ik hoef ze dus niet te zien zwemmen. Dat vind ik eng. Ja, I know, pretty pathetic. Ik durf het gewoon niet. Wat niet? Zwemmen in een zee vol vissen. Als ik ook maar een visje onschuldig zie langszwemmen dan ben ik nog sneller het water uit dan Jos Verstappen zijn auto start. En voor een miljoen in een bak met van die happende karpers springen? No way. Daar heb ik wel eens nachtmerries over. Badend in het zweet word ik dan wakker. Daarom lekker deze viskoekjes. Bij deze diepvries variant zie je niet eens dat het vis is. Daar heb ik overigens geen moeite mee. Dit recept van Aziatische viskoekjes met edamame bonen is dus voor de echte watjes onder ons.
- 400g Kabeljauw
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- Duimpje verse gember
- 1 limoen
- 1 ei
- olie
- Zout & peper
- Chilipeper
- Bieslook (optioneel)
- Chilisaus
- Snijd de vis in kleinere stukken en doe ze samen met de knoflook en de gember in de keukenmachine
- Ontdoe de peper van haar pitjes en voeg deze en een beetje zout en chilipeper naar smaak toe
- Hak het geheel fijn door de machine
- Haal de vis uit de machine en doe deze in een kom
- Rasp de schil van de limoen en voeg dit toe aan de vis
- Klop het ei los en doe dit bij de vis
- Kneed tot een grote samenhangende bal
- Bekleed een muffinvorm (ik gebruikte er 1 met 8 muffinholtes) met vormpjes en schep in elke vorm ¾ vismengsel
- Zet het in een voorverwarmde oven (180 graden)
- Bak 20/25 minuten
- Serveer met bieslook en chilisaus
Geef een reactie