Currywurst van Azië
De kerstmarkt. Iedereen is wel eens ten prooi gevallen aan de gluhwein en geroosterde kastanjes. En wie nu nee schudt liegt of is de ultieme Grinch. Ik doe altijd wel of ik een kerstmarkt hater ben, maar stiekem geniet ik van die flikkerende lichten, kerstliederen en foute eetstalletjes. Met mijn eetclub bezocht ik de markt in Dusseldorf. Gezellig met z’n allen aan de warme wijn en currywurst. Dat laatste fungeerde uiteraard als een lokmiddel voor mijn liefde, want voor hem geen (kerst)markt zonder iets lekkers te snaaien. Uiteindelijk werd al het kerstgeweld zelfs de grootste die hard teveel en werd het tijd voor bier en andere alcoholische versnaperingen. Nu heeft Dusseldorf de langste kroegenstraat van Europa dus een verwarmd terras was zo gevonden. Het foute publiek moet je voor lief nemen, maar ach, na een paar biertjes doe je niet meer zo moeilijk. Al met al een fantastisch weekend bij onze oosterburen gehad. Ze hebben vast geen kerstmarkten in Vietnam, maar anders waren deze bahn bao met salsa van ananas vast de standaard. De currywurst van Azië. Lekker met een frisse salsa van ananas.
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 ml melk
- 75 gram suiker
- 300 gram rundergehakt
- 2 eieren
- Scheutje limoensap
- 2 el vissaus
- 1 el chilipoeder
- 50 gram champignons
- 1 teen knoflook
- 2 sjalotjes
- Los de suiker op in de melk
- Voeg het toe aan het zelfrijzend bakmeel en kneed tot een soepel plakkerige deeg
- Leg het deeg in een kom en dek af met een natte theedoek
- Laat op een warme plaats circa een uur rusten
- Kook de eieren in 8 minuten hard
- Giet af en dompel ze in koud water
- Pel daarna de schil af van de eieren en snijd elk ei in vier stukken
- Hak de teen knoflook fijn
- Snijd de sjalotjes fijn
- Giet wat olijfolie in een pan en bak de sjalotjes en knoflook even aan
- Voeg het gehakt toe en bak rul
- Snijd de champignons heel fijn
- Voeg toe en bak nog 2 minuten mee
- Voeg de vissaus, limoensap, chilipeper en gemalen zwarte peper toe
- Bestuif je aanrecht met bloem
- Verdeel het deeg in 8 balletjes
- Rol een balletje met behulp van een deegroller uit tot een ronde lap van circa 10/15 cm omvang
- Leg ⅛ deel van het gehakt op de deeglap
- Leg een kwart stuk ei op het gehakt
- Vouw het deeg dicht tot een mooie bal
- Keer om en leg met de vouwnaden op een stuk bakpapier
- Maak zo ook de andere 7 bapao's
- Stoom de bapao's in een stoommand in 20 minuten gaar
- Serveer met chilisaus
Geef een reactie