Baas boven baas
Alhoewel ik me graag op hoog niveau culinair laat verwennen, kan ik ook erg genieten van een ordinaire schranspartij. Dan boek ik een tafel bij de all you can eat sushi of het bekende Cubaanse restaurant waar je vijf dagen per week voor het luttele bedrag van € 17.50 onbeperkt tapas kunt eten. Op vrijdag en zaterdag kost zo’n avond je vijf euro meer, maar dan ga ik uit principekwestie niet. Zuunige Hollander die ik ben. Deze maand al twee keer op een woensdag lekker gebunkerd. Ik bestel ook altijd hetzelfde. Heerlijk die voorspelbaarheid. Altijd eerst de salade, Manchego kaas en de carpaccio. Bij ronde twee horen warme gerechten dus kom maar op met de groentenspies en de gamba’s. Daarna bestel ik die spies nog vijf keer en ook de champignons gaan er goed in. Net toen ik dacht dat ik er een bacchanaal van maakte, bestelde een tafelgenoot vijf keer de carpaccio en vier keer de ossenhaaspuntjes. En daar bleef het niet bij. Zeven rondes werden aangekruist. Ach, als je er toch bent, nietwaar! Van deze homemade carpaccio met wakame en wasabimayonaise krijg je er maar een. Maar ik weet zeker dat deze Aziatische variant vijf keer zo lekker is als z’n all you can eat diepvriesbroer.
- 100 gram ossenhaas
- 25 gram wakame (zeewiersalade)
- 1 lente-ui in ringen gesneden
- 2 el mayonaise
- 1 tl wasabi
- Geroosterde sesamzaadjes
- Wikkel de ossenhaas in plastic folie en vries het vlees twee uur lang licht aan in de diepvries
- Haal het er dan uit en snijd met een scherp mes het vlees in flinterdunne plakjes
- Leg op een mooie borden
- Mix de mayonaise met de wasabi
- Dresseer op elk bord wat toefjes wasabimayonaise
- Verdeel de wakame in plukjes over het vlees
- Strooi de lenteui over de carpaccio
- Als laatste strooi je de sesamzaadjes over het geheel
Geef een reactie