Garlic Queen
Van knoflook krijg ik nooit genoeg. Zoals jullie weten maakte ik laatst al kip met dertig teentjes knoflook en dat smaakte naar meer. Ooit at ik eens bij het bekende knoflookrestaurant ‘The Garlic Queen’ in Amsterdam waar iedereen bij de rekening een button kreeg met daarop geschreven: Sorry, I ate at the Garlic Queen. Dan ben je in ieder geval wel gewaarschuwd als je met een knoflookadem op een feestje staat. Thuis in eigen stulp maakt dat niet zoveel uit. Dan kun je lekker walmen wat je wilt, want je disgenoten hebben immers allen dezelfde penetrante mondgeur. Maar goed, ik had nog een bakje kastanjechampignons, een bodempje melk en uiteraard een paar teentjes knoflook op voorraad en dat moest op. Ik kreeg inspiratie voor pannenkoeken met champignons en een knoflookschuim. Ziet er spectaculair uit en is echt niet moeilijk. Nu nog een button laten maken: Sorry, ik at bij huize CurlsCulinair…
- 100 gram (boekweit) meel
- 1 ei
- 175 ml water
- 1 bakje (kastanje) champignons
- 2 lente-uitjes
- 1 el crème fraiche
- 100 ml melk
- 2 teentjes knoflook
- Peper
- Zout
- Meng het ei, meel en water in een kom tot glad beslag
- Verhit een el olijfolie in een koekenpan en bak zes kleine pannenkoekjes
- Houdt warm onder aluminiumfolie
- Snijdt de champignons in kleine stukjes en de lente ui in ringen
- Bak ze in wat olie tot ze zacht zijn
- Voeg de crème fraiche toe en roer goed door
- Breng op smaak met zout en peper
- Giet de melk in een steelpan samen met de gehakte knoflookteentjes
- Breng al kloppende aan de kook
- Zorg dat er een mooie schuimlaag op de melk komt
- Leg een pannenkoekje op een bord en daarop een laagje van het champignonmengsel
- Dan weer een pannenkoekje en een laagje champignonmengsel
- Leg als laatste het derde pannenkoekje op de stapel
- Klop nog een keer het schuim goed op en spatel voorzichtig over het torentje.
Marieke
Ben benieuwd
Yvette Jaarsma
Hoi Marieke, wat leuk dat je mij volgt!Laat je me het weten als je iets gemaakt hebt? Groetjes, Yvette