STREETFOODSERIE DEEL 7
Yo chickies en matties. Ik heb jullie toch verteld dat ik in een topper van een eetclub zit. Afgelopen maand waren M en ik aan de beurt om te koken en streetstyle was het thema. Ik trok dus mijn sloffies (Uggs) aan en M z’n patties. Hoodie en grote schakelketting erbij en we were ready to cook. Toen de mooiboys en lennies rond de klok van zes arriveerde om lekker te tjappen, leek het wel carnaval. Iedereen was op z’n straatbest gekleed. Tachtig hapjes hebben we bereid. Met deze champignons gevuld met rookvlees trapten we af. Daarna volgden de witlofschuitjes met forel, de vegetarische pizza, de hotdogs met curry gewurz, een verkleinde versie van de Tex-Mex burger, de haringbonbons, coquille met knoflookschuim, de garnalenkroket, kip in cola en als afsluiter de witte chocolademousse. Thalla!!
- 4 kastanjechampignons
- 4 plakjes rookvlees
- 250 ml droge witte wijn
- ½ citroen uitgeperst
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 30 gram verse peterselie
- Zout
- 4 tl mayonaise
- Handje gehakte hazelnoten
- Breng de wijn samen met het citroensap in een steelpan aan de kook
- Voeg de peterselie, knoflook en snuf zout toe
- Kook het vocht 5 minuten op laag buur in
- Verwijder de steeltjes van de champignons en houd alleen de hoedjes over
- Leg ze in de pan en draai het vuur uit
- Laat 2 uur afkoelen en doe wat voor je zelf
- Laat dan de champignons uitdruipen en leg ze op een bordje
- Schep op iedere champignon een theelepel mayonaise
- Maak roosjes van het rookvlees en stop in elk hoedje een plak vlees
- Bestrooi met gehakte hazelnoten
Geef een reactie