Lentekriebels
Waren kou, donkere dagen en een herfststorm nog knus in december, anno januari is het wat mij betreft uit met de pret. Januari is saai en lang. De bankrekening is door al die december gezelligheid tot het nulpunt geslonken en het duurt nog drie weken voordat ie weer gespekt wordt. En da’s best afzien. Ik verlang naar de eerste lentedag, naar slippers en zonder jas naar buiten. Naar terrasjes, zon en drankjes met parapluutjes. Maar dat zit er in januari niet in. Dat duurt zeker nog wel vier maanden. En ook dat besef is wederom best afzien. Dan maar zelf wat zon in huis halen en een licht lenteachtig gerecht klaarmaken. Spaghetti van courgette met een saus van gepureerde hazelnoten en pijnboompitten. Verwarming op hoog en slippers aan, lentekriebels.
- ¼ kop water
- ¼ kop pijnboompitten
- ¼ kop ongezouten hazelnoten
- 1 teen knoflook uitgeperst
- Sap van ½ citroen
- ½ el olijfolie
- 1 kleine courgette
- Week de pitten en noten vier uur lang in water
- Laat goed uitlekken
- Pers de knoflook uit
- Mix de noten, pitten, knoflook, olie, citroensap en de ¼ kop met water in een kom tot saus
- Schil met behulp van een speciale rasp (te koop bij kookwinkels) de courgette in dunne spaghettisliertjes
- Meng de saus door de courgette
Geef een reactie