Vakantie app’s
Vrienden die op vakantie zijn kunnen het vaak niet laten om het thuisfront te bombarderen met hun belevenissen. Terwijl het hier baggerweer is wordt er een bikinifoto vanaf de Spaanse costa naar je toe geappt. Leuke foto app je terug, terwijl je mistroostig naar buiten kijkt. De vakantieganger in kwestie ziet dit echter als een aanmoediging en spamt vervolgens je hele inbox vol met leuke vakantiekiekjes. Daar gaat je 500 mb aan limiet. Culinaire foto’s van de plaatselijke dishes vind ik dan wel weer inspirerend. Kom maar op met die uitheemse gerechten. Wie waagt zich aan een gefrituurde spin of slobbert een lekker slakje naar binnen. Van vrienden op reis door Japan kreeg ik prachtige foodfoto’s door geappt. Ware kunstwerken met oog voor detail. Kon ik ze maar effe downloaden of 3D printen, want wat zag dat er lekker uit. Vandaag dus een Japans hapje. Gestoomde garnalen in nori gesikkeld. Stuur ik lekker ook effe rond. Vakantie of geen vakantie.
- 250 gram roze garnalen
- 1 el vissaus
- ½ el sherry
- 1 el gehakte koriander
- 1 kaffierlimoenblad in stukjes
- ½ el limoensap
- 1 tl chilisaus
- ½ eiwit
- 2.5 vellen nori
- Doe de garnalen, vissaus, sherry, koriander, limoenblad, limoensap en chilisaus in een keukenmachine en pureer alles tot gladde massa
- Voeg het eiwit toe en pureer nog enkele seconden
- Leg de vellen nori op je aanrecht en verdeel over elk vel wat van het garnalenmengsel
- Laat aan de bovenkant rand van 2 cm vrij
- Rol de vellen strak open leg ze minimaal een uur in de koelkast om op te stijven
- Snijd met scherp mes de rollen in stukken van 2 cm
- Zet de rolletjes in een stoommandje boven een pan kokend water
- Zorg dat de mand het water niet raakt
- Stoom de rolletjes in 5 minuten gaar
- Lekker met een dipsaus van sherry, sojasaus en limoensap
Josée
Jammie 😉 X