Roze wolken
Dit leuke voorgerechtje bedacht ik toen ik hoorde hoe gorgonzola per ongeluk gemaakt werd. Het verhaal gaat dat een boerenjongen erg verliefd was op een meisje. Op een dag liep hij met een kaas onder zijn arm het bergpad op en zag zijn grote liefde helemaal in haar uppie verderop lopen. Zo’n kans moet je uiteraard niet laten liggen en de jongen verstopte de kaas in een nabij gelegen grot. Tis immers ook zo wat als je de eerste liefdeskus uit wil wisselen en zij vervolgens zegt: is that your cheese sticking out of your pocket or are you just happy to see me? Jongen vergat de kaas door al die roze wolken op te halen en pas na enkele weken dacht hij er weer aan. Toen hij de kaas weer zag was deze veranderd in een stinkende beschimmeld stuk tja, kaas die verrassend lekker bleek te zijn. En dat lieve mensen noemen we nu gorgonzola. Moraal van het verhaal: het leven zit vol onverwachte succesmomenten. Bij dit gerecht met gegrilde peer met gorgonzola verwachte ik wel wat credits te behalen. Lekker met flink veel zwarte peper uit de pepermolen.
- 2 peren
- 75 gram gorgonzola
- 1 bosuitje
- Zwarte peper
- Balsamico azijn
- Snijd de peren in de lengte in stukken van 1 cm breed
- Verhit een grilpan en gril de stukken peer zodat er een ruitjespatroon ontstaat.
- Snijd de gorgonzola in mooie repen
- Stapel de peer met de kaas op een mooi bord op elkaar
- Bestrooi met fijngesneden bosui, balsamico azijn en zwarte peper
Geef een reactie