Ei of ei
I did it! Yep, ik ben echt mega trots op mezelf. Ik heb namelijk een eierdooier gefrituurd. En dat lukte gewoon in één keer. Ik kreeg het idee toen M en ik een keer in een restaurant een gerecht met een bevroren dooier kregen. Dat was lekker, maar een beetje net niet. Dus nadat ik de dooier uit de vriezer haalde ging ie mijn zwartgeblakerde oliepan in. En toen the moment of truth… Eureka! Het eigeel stroomde als een perfect kabbelend beekje uit z’n gefrituurde korst. Een gekruide ossenworst met gefrituurde eidooier en mayonaise tot in perfectie, mocht dit bestaan. Kost effe wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat. Je moet het dan ook maken voor speciale gelegenheden. Want zoals mijn vader nuchter zei: “Als het toch gewoon naar ei smaakt kun je toch ook gewoon een ei bakken.” Is goed pa, jij krijgt van mij volgende keer een gebakken ei. Bewaar ik dit recept wel voor mijn vrienden van de eetclub.
- 2 eieren
- Handvol groene kruiden
- 1 el mosterd
- 100 gram ossenworst
- Panko of broodkruim
- Mayonaise
- Scheid een eidooier van het wit en plaats deze op een bakpapiertje
- Zet het geheel nu enkele uren in de vriezer
- Gooi het eiwit niet weg, maar zet in een bakje in de koelkast
- Vorm twee mooie rondjes van de ossenworst
- Bestrijk de ossenworst nu rondom met mosterd, met behulp van een kwastje of gewoon met je vinger en wentel deze vervolgens door de groene kruiden
- Wentel op het moment als het gerecht zover klaar is de (bevroren) eidooier door het eiwit en paneer deze met Panko (Japans brood kruim) of eventueel een andere grove broodkruim
- Frituur deze vervolgens ongeveer 2 minuten in een voorverwarmd pannetje olie (180 graden)
- Frituurpan kan uiteraard ook
- Leg de eierdooier op de ossenworst
- Lekker met een streep mayonaise
Ad
Jammie……………….
Yvette Jaarsma
Dank je Ad!