Origami voor gevorderden
Ik heb jullie al eens eerder verteld dat ik geen beta persoon ben. Naast het feit dat rekenen niet mijn sterkste kant is, blink ik ook niet uit in handenarbeid. Mijn breiwerk op de basisschool had altijd de meeste gaten en leek in de verste verte niet op de pannenlap die het moest zijn. Maar ook tijdens de handenarbeidlessen op de middelbare school scoorde ik vaak niet hoger dan een mager zesje. Je zou denken dat ik in de loop der jaren wel enige skills geleerd heb qua knutsel- en fröbelwerk. Helaas. Voor het vouwen van het bootje in dit gerecht heb ik serieus Youtube aangezet en het instructiefilmpje twintig keer opnieuw gekeken. Zo erg is het dus. Een kleuter van vier kan het nog beter. Maar deze crea bea is het uiteindelijk toch gelukt om twee fatsoenlijke bootjes te vouwen. Wel na veel gevloek en getier, maar hey, I did it. Eieren met beetje boter in het vormpje en een heerlijk romig eitje is het resultaat. Mocht jij wel een mooi bootje in no time kunnen vouwen dan zet je in 10 minuten dit gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges op tafel. Maar als je net zo pathetic bent als ik, dan raad ik je aan ’s middags al te beginnen.
- 2 dikke sneden bruin brood (wit kan natuurlijk ook)
- Vier plakken ham (optioneel)
- 100 gram aspergetips
- 2 el crème fraiche
- 2 blaadjes little gem sla (of anders ijsbergsla)
- 2 eieren
- 2 tl boter
- Peper
- Zout
- Balsamicoazijn
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 230 graden
- Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie
- Zet circa vijf minuten in de oven tot ze geroosterd zijn
- Haal uit de oven
- Vouw van twee stukken aluminiumfolie twee bootjes
- Doe 1 tl boter in elk bootje
- Breek in elk bootje een ei
- Bestrooi met zout en peper
- Zet in een schaal en dan 10 minuten in het midden van de oven
- Rooster de ham in een droge koekenpan krokant in ongeveer 2 minuten per kant (is optioneel)
- Snijd een klein stukje van de onderkant van de aspergetips
- Kook de asperges in 3 minuten in een klein laagje water gaar
- Giet af en roer de crème fraiche er door heen
- Leg de snee brood op een bord
- Leg daarop de geroosterde ham
- Drapeer de asperges er losjes overheen
- Leg daarop het slablad
- Zet het bootje er boven op
- Druppel wat balsamicoazijn over het slablad
- Maak zo ook het andere bord op
Geef een reactie