Streetfoodserie deel 4
Weet je waar ik van griezel… Mensen die bij de haringkar zo’n zoute haring zo in hun keelgat laten glijden. M doet dat ook wel eens onder het mom van, effe een harinkie weghappen. Brrr, daar kan ik echt niet bij. Het idee alleen al dat ik zo’n dikke glibberige haring in een keer moet doorslikken. Ja, I know, mietje die ik er ben. Ik wil mijn haring in stukjes gesneden en het liefst op een bordje met vork. Om nu niet helemaal in jullie achting te dalen, heb ik met die haring iets culinairs verzonnen. Een haringbonbon met bietjes en pistachenootjes en remouladesaus op basis van zelfgemaakte mayonaise. En die kan ik tenminste wel in een hap wegslikken. Punt uit.
- Haring
- 2 haringen
- Handje gepelde pistachenoten
- 1 gekookt bietje
- Peper
- Remouladesaus
- 1 sjalotje
- 1 dl mayonaise
- 1 el peterselie
- ½ el kappertjes
- 1 middelgrote augurk
- Scheutje augurkenvocht
- Zout en peper
- Snijd de haring heel fijn
- Snijd het bietje heel fijn
- Hak de pistachenoten fijn
- Verdeel alles in vier a vijf porties
- Vorm met je handen van elke portie een bal van de biet en haring
- Rol dan door de pistachenootjes
- Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast
- Voor de remoulade de sjalot pellen en ragfijn snipperen
- De kappertjes fijnhakken
- De augurk in hele kleine blokjes snijden
- De peterselie fijnhakken
- Vermeng alle ingredienten in een kom en breng de remouladesaus op smaak met peper, zout en een klein scheutje augurkenvocht
Geef een reactie