Zomer in Nederland
Ken je de mop van die twee mannen die naar Parijs gingen? Nee? Nou, dat kan kloppen want die gingen ook niet. Ik had je eigenlijk willen vragen of je die mop kende van twee mensen die naar Ameland gingen, maar dat klopt niet helemaal want die gingen wel, alleen een week later. De mister en ik hadden eind augustus een midweekje Ameland geboekt. Maar wat denk je? Precies op de dag dat wij richting de wadden zouden afreizen liet de zon het afweten. Wind en regen namen het stokje over en de voorspellingen beloofden niet veel goeds. Gelukkig konden we het verzetten en begon het duimen op mooi weer. Aangestoken door de herfstige weerberichten besloot ik dat het tijd werd voor een warme fluwelige bloemkoolsoep. Ik maakte deze soep van bloemkool en gaf het een Indiase swing door er flink wat kurkuma aan toe te voegen. En of het mooi weer was toen wij uiteindelijk op Ameland onze vakantie vierden laat ik je nog weten. Stay tuned…
- 600 gram bloemkool
- 1 liter groentebouillon
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el kurkuma
- 1 el garam masala
- 0.5 el kerriepoeder
- Zout
- Peper
- Olijfolie
- Handvol amandelschaafsel
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
- Smoor de ui zacht en glazig in 5 minuten
- Voeg dan de kurkuma, kerriepoeder en de garam masala toe
- Laat 1 minuut meebakken
- Snijd de bloemkool in roosjes
- Voeg de bouillon en de bloemkool toe
- Breng aan de kook
- Zet dan het vuur zacht en laat 25 minuten zachtjes koken
- Pureer dan de soep met een staafmixer tot een fluwelige egale soep
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Rooster wat amandelschaafsel in een droge koekenpan
- Strooi de amandelen over de soep
- Lekker met naanbrood
Geef een reactie