Agenda trekken?
In mijn studententijd was het nooit een probleem als er ’s avonds mensen spontaan bleven eten. Er stond altijd wel een extra blikje knakworsten in de kast en anders schilden we een aardappel meer. Eenmaal afgestudeerd en aan het werk werd dat ineens een stuk moeilijker. Mensen te eten vragen is nu een heuse onderneming. De agenda’s worden getrokken want we zijn druk, druk, druk. Je mag blij zijn als je een afspraak over zes weken kunt inplannen. Binnen een week een afspraak inplannen, ha, ben je gek!
Dat is alleen weggelegd voor de mensen met teveel vrije tijd of bij gebrek aan vrienden. En als je dan al een afspraak hebt weten in te plannen dan pieker je jezelf suf over wat je moet bereiden. Een goede kok weet echter dat less nog altijd more is. Houd het simpel. Dit kipgerecht net bbq saus kun je ’s middags al voorbereiden en op het moment suprème zelf afmaken. De pulled chicken in bbq saus is een lekker voorgerecht en oogt ook nog eens leuk zo in een slablad. Mocht je geen tijd hebben om zelf een bbq saus te maken, smokkel dan met een saus uit de supermarkt. My lips are sealed…
Na het eten van dit gerecht, heb je vast zin in meer kipgerechten. Deze kiprollade met bloedsinaasappel is een topper. Of kies eens voor de kip tandoori. Ook een echte aanrader.
- 2 kipfilets
- 1 liter kipbouillon
- 8 mooie slabladeren
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 100 ml water
- Sap van ½ citroen
- 1 el mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 8 el ketchup
- 2 el bruine basterdsuiker
- 1.5 tl gerookt paprikapoeder
- 2 el worcestersaus
- Peper
- Zout
- Breng de bouillon in een grote kookpan aan de kook
- Leg de kipfilets in de bouillon en plats het deksel op de pan
- Zet het vuur uit
- Pocheer de kip circa 40 minuten
- Haal de kip uit de pan en trek met je handen de kip uit elkaar
- Meng de kip met drie a vier eetlepels van de bbq saus
- Leg de slabladeren op een bord
- Vul de sla met de pulled chicken
- Strooi de lente-uitjes er over heen
- Breng de ui, water, azijn, citroensap, mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje aan de kook
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Zet het vuur laag en sudder de saus 30 minuten
- Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe
- Zet het vuur hoog en breng nog even aan de kook tot alle smaken op elkaar ingetrokken zijn
- Laat de saus dan afkoelen en zet weg in de koelkast
- Breng het nog even kort aan de kook en zet dan het vuur uit.
Geef een reactie