Puntgave knapzak
Tijd voor een workshop sushirollen. Of in goed Nederlands, een cursus, maar dat eerste bekt net effe wat lekkerder. Eenmaal op de plaats van handeling aangekomen zocht ik naar die Japanse meesterkok die mij de fijne kneepjes van het rollen zou gaan bijbrengen. Maar nee, twee blozende Hollandse dames namen de honneurs waar. Zij zouden ons inwijden in de geheimen van de Japanse keuken. We kregen elk een matje, kommetje rijst, norivel en een pot Jasmijnthee. Ze hadden alleen beter een fles sake kunnen neerzetten om alle rollers in spe een beetje in de stemming te laten komen. Tis in het begin toch wat onwennig met veertig onbekenden aan een lange tafel. Alles voorliep echter voorspoedig en al snel lagen er mooie stukjes nigri en maki gevuld met tonijn, ei, zalm en garnaal op tafel. Maar de handroll werd mijn nemesis. Ik kreeg dat puntzakje met rijst niet voor elkaar. Uit frustratie gooide ik het hele prutje, want dat was het inmiddels, op de grond. M maakte daarentegen wel puntgave zakjes, en dat beste lezers, frustreerde eigenlijk nog het meest. Uit revanche maakte ik deze omelet buideltjes gevuld met garnaal en taugé. Sausje erbij en vouwen maar. Eet ze!
- 4 eieren
- 100 gram garnalen
- 100 gram taugé
- 1 lenteui
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el olie
- 4 tomaten
- 6 el chilisaus
- 2 el ketjap
- Zet vier bakjes klaar en breek in elk bakje een ei
- Voeg aan elk bakje 1 el water toe en kluts goed door elkaar
- Verhit wat boter of olie in de pan en maak een omelet
- Leg apart en maar er nog drie
- Verhit 2 el olie in een pan en smoor de uien en knoflook
- Snijdt de tomaten in kleine stukken en voeg toe
- Voeg de chilisaus en ketjap en 1.5 dl warm water toe
- Roer goed door
- Laat zachtjes 10 minuten pruttelen
- Roerbak in 1 el olie de garnalen met de taugé en het witte gedeelte van de bosui in ringen gesneden en eventueel wat chilipoeder
- Schep ¼ van het mengsel in het midden van een omelet en maak een buideltje die je vastbindt met reepje lenteui
- Pureer de saus met een staafmixer en druk door een zeef
- Maak een mooie cirkel van de saus en leg het buideltje in het midden
Geef een reactie