Mmmmm, bacon
Als ik mijn liefde zou vragen wat zijn lievelingsgerecht is dan is dat vast iets met bacon. Tegen een kater is er vaak geen betere remedie dan bacon and eggs en wat is de Big Tasty nou zonder de bacon? Waarschijnlijk heel big en weinig tasty. Ik had nog wat peren in mijn fruitmand en die moesten nodig op. Denkend aan wat ik zou gaan maken met deze rijpe vruchten dacht ik aan bacon en kaas. Waarom deze combi weet ik eigenlijk niet, want het is niet de meest voor de hand liggende. Maar goed, dan maar een chef met lef. Koken is tenslotte ook een beetje ballen hebben. Ik grilde de peren in de oven en holde ze daarna een beetje uit. Dan vullen met een mengsel van bosui, gebakken bacon en geraspte kaas. Nog een paar minuutjes onder de hete grill en een heerlijk voorgerecht van peer met bacon en kaas is het resultaat.
- 4 rijpe peren
- 150 gram geraspte oude kaas
- 100 gram gerookte bacon, klein gesneden
- 4 stengels bosui, in kleine ringetjes gesneden
- 4 el boter
- Paar plukjes veldsla
- Zet de ovengrill aan
- Snijd de peren in de lengte doormidden
- Smelt 2 eetlepels boter in een pan of magnetron
- Bestrijk de peren geheel met de gesmolten boter
- Zet 5 minuten onder de grill tot de bovenkant bruin begint te kleuren
- Bak de bacon zonder olie of boter toe te voegen uit in de pan en laat uitlekken op keukenpapier
- Laat de overige twee eetlepels smelten in de keukenpan en bak de bosui in een paar minuten zacht en glazig
- Leg in elke holte van de perenhelften wat bosui
- Leg daarop de bacon
- Strooi er royaal de geraspte kaas overheen
- Zet nog 5 minuten onder de grill totdat alle kaas gesmolten is
- Dien op met wat plukjes veldsla
Geef een reactie