In de bonus
Ik had het edele plan opgevat om witlofsoep te maken. Het was grijs en grauw buiten dus wat is er dan lekkerder dan een grote pan vol comfortsoep. De witlof was ook nog eens in de bonus dus dat was vast een teken dat deze soep gemaakt moest worden. Toen mijn soepje op het vuur stond te pruttelen proefde ik het resultaat. Bah, het was bitter en helemaal niet lekker in de mond. Ik probeerde de soep nog te redden met kruiden, maar nee. De soep gooide de kont tegen de kribbe en bleef eigenwijs verbitterd. Ik gooide de soep door de gootsteen en hees mij vrouwmoedig in mijn regenpak. Ik had geen zin in een tweede fiasco dus kocht de eerste andere witte groenten die in mijn hoofd opkwam. We hebben het hier over bloemkool. Daarbij romige gorgonzola en walnoten. Het was precies zoals ik in mijn hoofd had. Zalig zacht met een bite door de noten en een tikje scherp door de kaas. Houdt dus de bonus voor de bloemkool in de gaten en koop groots in. Hier lust je namelijk wel meer van.
- 350 gram bloemkoolroosjes
- 500 ml groentebouillon
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 50 ml room
- Peper
- Zout
- Paar druppeltjes citroensap
- Klein handje walnoten, grof gehakt
- 25 gram gorgonzola, fijn gekruimeld
- Olijfolie
- Giet een scheutje olijfolie in een diepe kookpan
- Fruit de sjalot en knoflook even aan
- Voeg de bloemkool toe en bak 2 minuten op zacht vuur
- Voeg de bouillon toe
- Zet het vuur hoog en breng aan de kook
- Zet het vuur weer laag
- Laat de bloemkool dan in 25 minuten zachtjes garen
- Pureer dan met een staafmixer tot egale soep
- Voeg de room en citroensap toe en een flinke snuf peper en zout
- Mix nog een keer goed door
- Giet de soep in de kommen en garneer met de verkruimelde gorgonzola en gehakte walnoten
Geef een reactie