Lente opkomst
Yes!!! Na een koude start begin maart, is de lente nu dan toch echt in aantocht. De vogels fluiten al vroeg in de morgen en ook laat de zon zich weer veelvuldig zien. Ik heb de eerste korte broek al gespot dus dan weet je dat de eerste slipper zich ook vast snel aandient.
Zo zat ik afgelopen week zelfs tot 19.00 op het terras. Weliswaar met dikke jas aan, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. Helaas werd het om zeven uur toch echt wel te koud en moesten we de avond binnen voortzetten. Dan ben je toch wel stiekem blij dat je een pan warme soep op het fornuis hebt staan. Want de lente mag dan wel in het verschiet liggen, koning winter geeft zich niet zomaar gewonnen. Maart roert immers zijn staart.
Dus lekker overdag naar buiten en ’s avonds knus en warm met een kop soep op de bank. Goede deal toch!
- 1 kilo broccoli, grof gehakt (ook de stelen)
- 1.5 liter groentebouillon
- 3 uien, grof gehakt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 handjes geraspte parmezaanse kaas
- Peper
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een hoge soeppan
- Bak de uien en knoflook even aan in de olie
- Voeg de broccoli toe en de bouillon
- Breng aan de kook en zet het vuur dan laag en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de broccoli zacht is
- Pureer de soep met een staafmixer glad
- Voeg peper naar smaak toe
- Verdeel de soep over zes kommen en strooi over elke kom soep een handje kaas
- Lekker met een stokbroodje
Geef een reactie