Van je fouten kun je leren
Vandaag een makkelijk voorgerecht dat iedereen kan maken. Ja, echt! Zelfs de grootste keukenkluns kan hier niets aan verpesten. Tomaten snijden kan iedereen en daarna doet de oven al het werk. Even wat kaas schaven en that’s it.
Nu moet je niet denken dat ik nooit een blooper bega in de keuken. Zo heb ik wel eens een pan soep door een vergiet gegooid en vergat even dat er ook een pan onder moet staan om de soep in op te vangen. Helaas, daar ging mijn soep. Hoppa de gootsteen in. Er zat niets anders op dan nieuwe soep maken. En hoe vaak ik wel niet mijn hand aan de hele hete oven heb gebrand! Of iets te enthousiast groenten of brood heb gesneden. Pakken pleisters heb ik er door heen gejaagd.
Van je fouten kun je echter leren. Geen enkele kok maakt nul fouten in de keuken en laat wel eens hier en daar een steekje vallen. Blijf gewoon lachen en neem je verlies. Dan is het altijd fijn om een paar tomaten en een stuk kaas in huis te hebben om je tafelgenoten nog iets fatsoenlijks voor te kunnen schotelen.
En zoals voor alles geldt… Oefening baart kunst. Ook in de keuken.
- 2 middelgrote tomaten
- Handvol geschaafde oude kaas
- Handvol rucola
- 2 el balsamicoazijn
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl gemalen zwarte peper
- Scheut olijfolie
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de tomaten in dunne plakken en leg ze in een ovenschaal naast elkaar
- Verdeel de balsamicoazijn, knoflookpoeder en zwarte peper over de plakken tomaat
- Zet 45 minuten in de oven
- Verdeel de tomaten over twee borden
- Strooi de kaas over de tomaten
- Meng de rucola met de olijfolie
- Leg de rucola kris kras op het bord voor een speels effect
Geef een reactie