Doseer de dressing
It’s the dressing that makes the salad. Zonder enige vorm van dressing is een salade maar kaal toch! Kijk, je hoeft er ook geen liters olie over heen te gieten. Da’s nou ook weer niet de bedoeling. Teveel dressing maakt de salade alleen maar slap en vet. Terwijl je juist van plan was om op de gezonde toer te gaan.
Deze dressing voor een caesar salade is weliswaar niet mager, maar je hoeft er maar een klein beetje van te nemen om toch die volle romige typerende smaak te proeven. Zet trouwens je kom waarin je de dressing klopt op een vochtige doek op het aanrecht. Dan voorkom je dat de kom alle kanten op schuift en dus je hele aanrecht onder de saus zit. Wil. Je. Niet! Gouden tip van vandaag.
Je kunt er ook een gegrild kippetje bij eten en/of een gekookt ei. Zie als inspiratie deze variatie van de caesar salade zoals ik ‘m al eens in het verleden gemaakt heb.
Lekker met een koel glas witte wijn op een mooie lentedag in de tuin.
- 2 blikjes ansjovis op olie (houd 2 ansjovisfilets apart voor de dressing)
- 1 zak romaine sla
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- 4 sneetjes oud wit brood
- Olijfolie
- 1 eidooier
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 theelepels dijonmosterd
- 2 ansjovisfilets
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 eetlepel worcestersaus
- 175 ml olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Bestrijk het brood met olijfolie
- Rooster het brood goudbruin in de oven
- Snij het brood dan in kleine vierkantjes tot croutons
- Hussel de sla met de ansjovis en parmezaan door elkaar op een bord
- Bestrooi met de croutons
- Serveer er de dressing bij
- Doe alle ingrediënten (behalve de olijfolie) in een kom
- Mix alles met een handmixer door elkaar
- Voeg dan de olijfolie in kleine straaltjes toe en blijf mixen
- Dit proces duurt ongeveer 5 minuten en dan heb je een lobbige homogene saus
Geef een reactie