Vreemd maar lekker
Misschien vind je het maar een vreemde combinatie. Wie mixt er nu een courgette met een komkommer? Ik zou er in eerste instantie ook niet opkomen.
Ik had dus zin in courgettesoep. Dat heb je soms wel eens… Nu had ik dus wel twee courgettes in huis, maar in de pan leek het toch wat weinig voor een smaakvolle soep. En omdat ik dus absoluut geen zin had om weer naar de winkel te gaan, moest ik iets anders verzinnen.
Ik had nog een komkommer, wat uien en uiteraard knoflook in huis. Kan prima dacht ik zo. En inderdaad. De komkommer smaakt verrassend goed in deze soep. Hij heeft de soep net dat beetje frisheid die een ‘gewone’ courgettesoep soms mist. Probeer het maar eens, je zult zien dat het eigenlijk helemaal geen rare combinatie is.
Serveer er een stokbroodje met kruidenboter bij voor een lekkere bite.
- 2 middelgrote courgettes
- 1 komkommer
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 500 ml groentebouillon
- Korstje van parmezaanse kaas (optioneel)
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
- Smoor de ui en knoflook een paar minuten op laag vuur tot ze zacht zijn
- Snij de komkommer en courgette in plakken van 1 cm breed
- Voeg toe aan de pan
- Zet het vuur hoog en schep alles een paar minuten door elkaar
- Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
- Zet dan het vuur weer laag en voeg eventueel het korstje van parmezaan toe
- Laat 15 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn
- Verwijder het eventuele korstje parmezaan en pureer alles met een staafmixer tot soep
- Breng op smaak met zout en peper
- Lekker met een stokbroodje met kruidenboter
Geef een reactie