Leuke amuse voor oudjaarsavond
Zijn ze niet reuze leuk deze gevulde potjes met garnalen in boter? Het gerecht is een klassiek Brits voorgerecht en heet daar ‘potted shrimps’. Ik vind het zelf leuker als amuse dan als voorgerecht, aangezien het een best machtige hap is. Vandaar dat ik per persoon 25 gram garnalen heb gerekend en voor vier personen 50 gram boter heb gebruikt. Wil jij het gerecht toch liever als voorgerecht serveren, verdubbel dan de hoeveelheden.
Ik weet het, Hollandse garnalen zijn niet goedkoop. Wel het lekkerst in deze dish, maar gebruik gerust roze garnalen of rivierkreeftjes als dat qua budget beter past. December is tenslotte al duur genoeg met al die feestdagen. Laat de glazen wel goed op kamertemperatuur komen voordat je het gerecht serveert. Anders smaakt het alleen maar naar kou. En dat is zonde! Rooster er wat sneetjes brood bij en klaar is je amuse of voorgerecht.
- 100 gram Hollandse garnalen
- 50 gram roomboter
- ¼ tl nootmuskaatpoeder
- ¼ tl cayennepeper (of paprikapoeder)
- 2 el tuincress
- Smelt de boter samen met de nootmuskaat en cayennepeper in een steelpan
- Voeg dan de garnalen toe en warm circa 1 minuut mee
- Zet vier mooie glaasjes klaar
- Verdeel het garnalen/boter mengsel over de glaasjes
- Zet minimaal 2 uur in de koelkast
- Haal een half uur voor serveren uit de koelkast en laat de amuse op kamertemperatuur komen
- Verdeel de tuincress over de glaasjes en dien op
Geef een reactie